Amnesty schrijfavond Apeldoorn

Dinsdag 11 december 2018

Door Redactie

Jurre Alma

Twee jaar lang in een mensonterende gevangenis omdat je opkomt voor homorechten. Acht maanden de cel in omdat je kritiek uit op de regering. Deze situaties zijn voor ons moeilijk voor te stellen, maar er zijn genoeg landen waar dit wel gebeurt. En dan niet een gevangenis met comfortabel bedje en televisie, maar verschrikkingen waar ziektes en vechtpartijen aan de orde van de dag zijn.

Maar u kunt iets doen. Amnesty International komt al jaren op voor mensen in soortgelijke situaties, die oneerlijk gestraft worden. Elk jaar wordt op 10 december in Apeldoorn een schrijfavond georganiseerd, zo ook afgelopen maandag. Iedereen is welkom en kan brieven schrijven naar regeringen of gevangenissen. Een brief aan een regering dient nageschreven te worden van een voorbeeld, brieven aan gevangenen kan men hun creativiteit in kwijt.

Wellicht zal niet elke individuele brief geopend en gelezen worden, maar de stapels die aankomen zetten regeringen onder druk en steken gevangenen een hart onder de riem. En af en toe werkt het ook: Amnesty brengt een boekje uit met daarin alle succesverhalen van gevangenen die zijn vrijgelaten dankzij inspanningen van Amnesty. Deze mensen schrijven op hun beurt dan weer ontroerende brieven terug.

Dus op zo’n schrijfavond kunt u daadwerkelijk bijdragen aan de vrijlating van mensen die onterecht gevangen zitten. Bekijk de video om een idee te krijgen van hoe het er op de schrijfavond aan toe gaat.

Amnesty schrijfavond, maandag 10 december

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Evenementen Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!