Ankelaar drie tot vijf dagen zonder gas

Maandag 8 december 2014

Door Redactie

De wijk Ankelaar zit sinds zondag zonder gas. Een gebroken waterleiding heeft ervoor gezorgd dat er water en modder een gasleiding zijn ingestroomd. Ruim 500 huishoudens zitten hierdoor zonder gas. Netbeheerder Liander geeft aan dat de herstelwerkzaamheden 3 tot 5 dagen kunnen duren.

In juni werd de wijk ernaast getroffen door een gasstoring. Liander keerde toen ruim een miljoen euro aan schadevergoeding uit aan de getroffen gezinnen. Liander heeft aangeven ook deze keer een schadevergoeding uit te keren aan de getroffen gezinnen.

Dringend advies
Netbeheerder Liander waarschuwt om binnen geen terrasverwarmers of campinggas te gebruiken om het warm te stoken. Door deze apparaten kan koolmonoxide vrijkomen, wat levensgevaarlijk is. Ook adviseert Liander om voor andere extra warmtebronnen een stopcontact te gebruiken. Aansluiten op een stekkerdoos veroorzaakt overbelasting, waardoor kortsluiting en brand kan ontstaan.

Douchen
De gemeente Apeldoorn heeft bij de Sprenkelaar een opvanglocatie gecreëerd waar bewoners uit de wijk kunnen douchen. De Apeldoornse sportschool ‘club Pelikaan’ heeft net als in juni op Facebook een oproep gedaan dat men ook bij hun een warme douche kan halen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!