Help de bevolking van Oekraïne

Aparte bands tijdens brainstorm festival

Dinsdag 6 november 2012

Door Henk Schrier

Afgelopen weekend viel mij de eer om het Brainstorm Festival te bezoeken in Podium Gigant.

Het programma beloofde veel termen zoals Metal, Heavy Metal ,Gothic, Progresive Rock, Gothic Rock en andere combinaties.
Bij binnenkomst een mengeling van mooi uitgedoste mensen voornamelijk zwart gekleed, t-shirts met diverse teksten, strakke broeken, lange haren, etc.

De eerste band, It Never Rains, die aan het spelen was wist de zaal en mij niet echt te boeien. Persoonlijk miste ik ook de klik tussen de bandleden.

Na een korte pauze kwam de tweede band Nemesa, deze band wist de zaal wel te boeien en er kwam al meer los, de sfeer begon te komen.

De derde band The Letter Black, wist de zaal écht in beroering te brengen. Het publiek stond te headbangen en tegen elkaar aan te knallen. Echt de sfeer die bij deze muziek past. Ik denk dat deze band dan ook de verrassing was van de vrijdagavond. Mede door de kleine zangeres met een strot waar je u tegen zegt, echt een klein vrouwtje met ballen.

Band nummer vier uit Italie, The Majestie wist na wat technische problemen, waardoor de band 20 minuten later begon dan gepland. ook het publiek te boeien mede door hun enthousiasme .
Vervolgens kwam ik de theaterzaal terecht waar ik getrakteerd werd op een meditatief moment.

Het tweetal wat zich de Premnath Gonesh noemde, verzocht het publiek in de theaterzaal zich mee te laten voeren op de klanken van hun muziek en mocht je daar de behoefte aan hebben je ogen te sluiten, voor mij ongekend. Maar ik heb mijn ogen dicht gedaan en me heerlijk mee laten meevoeren op de toon van hun muziek en stem waardoor er voor mij hele mooie beelden voor bijkwamen.

Resumé; wat ik van de festival gezien en gehoord heb zeker een festival wat vaker voorbij mag komen. En ondanks dat het mijn muziek niet is, heb ik zeker genoten.
Het Brainstorm Festival mag dan ook vaker in Apeldoorn komen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?