Help de bevolking van Oekraïne

Apeldoorn 108 Wereld

Maandag 19 september 2011

Door Ingrid

Wie maakt samen met NuYoga op zondag 25 september 2011 vanaf 10.30 uur 108 Zonnegroeten (of een deel daarvan) voor het goede doel? Namelijk de aanleg van een “Ervaringstuin” voor dagopvang de Baskuul in Apeldoorn. Je kan NuYoga steunen met je donatie voor de zonnegroeten of met een vergoeding voor de activiteiten.

Het doel: De Baskuul is een onderdeel van Stichting de Passerel en is een dagopvang voor jongeren met een meervoudige handicap. Heel kleurrijk aan de binnenkant, maar van buiten nog erg grijs. Met de aanleg van een Ervaringstuin waar je kunt ervaren, voelen, ruiken, beleven, ontspannen, genieten en leven, komt er ook kleur aan de buitenkant!

Op zondag 25 september van 10.30 tot 15.30 zijn er aan de Robijnstraat 10 verschillende activiteiten waarmee geld wordt ingezameld. Doe mee met de 108 Zonnegroeten van de Global Mala of laat een ballon op in de ballonnenwedstrijd. Onderga een heerlijke stoelmassage of laat je kinderen schminken. En wie weet ben jij de hoogste bieder op de ballonvaart tijdens de veiling aan het einde van de dag!

Waarom 108 zonnegroeten? Global Mala is een wereldwijd evenement waarbij tienduizenden yogi’s over de hele wereld de handen ineenslaan voor het goede doel. Tienduizenden mensen doen in dat weekend tegelijkertijd aan yoga, wat een inspirerende, voelbare energie creëert! Het uitvoeren van de 108 zonnegroeten is een oud ritueel om het wisselen van de seizoenen te eren. Er zijn verschillende redenen waarom het getal 108 heilig is. Zo is de afstand tussen de aarde en de zon 108 keer de diameter van de zon, de afstand tussen de aarde en de maan is 108 keer de diameter van de maan, de diameter van de zon is precies 108 keer de diameter van de aarde, et cetera.  Wil je meer informatie: www.nuyoga.nl

foto: Ingrid Streppel: Yoga in BryantPark NewYorkCity

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?