Apeldoorn bouwt verder aan eigen Mediapark

Donderdag 18 juni 2015

Door Redactie

Mediaroots en het Centre of Excellence gaan samenwerken.

Twee partijen die zich actief inzetten om Apeldoorn als mediastad neer te zetten gaan samenwerken.

Mediaroots, het initiatief van een aantal (media) ondernemers in Apeldoorn en het Centre of Excellence for new media technologies gaan met een aantal concrete activiteiten de volgende stap zetten op weg naar de verdere ontwikkeling van een regionale mediafunctie voor de stad Apeldoorn en de regio.

Het Centre of Excellence richt zich op het samenbrengen van enerzijds traditionele mediabedrijven en anderzijds gespecialiseerde kennis op het gebied van Informatie Technologie (IT). De koppeling van technologische kennis van beide werelden heeft als doel, de ontwikkeling van nieuwe media- en communicatie gerichte producten en diensten. Hierbij wordt naast de inbreng van het (inter)nationale bedrijfsleven ook nauw samengewerkt met regionale bedrijven, onderwijs- en overheidsinstellingen. Een van de doelen is dat ook de lokale onderwijsinstellingen (zowel docenten als leerlingen/studenten) en het Apeldoornse bedrijfsleven van deze nieuwe kennisontwikkeling zullen profiteren.

Door de samenwerking met Mediaroots kan deze kennis nu ook vertaald worden in rechtstreekse bijdragen aan regionale mediaproducties en worden gezamenlijk opleidingen en innovatieve concepten ontwikkeld. Kortom: innoveren, leren, samenwerken en produceren voor een breed scala aan opdrachtgevers. Dat gaat door deze samenwerking werkelijkheid worden. Dit past naadloos in de doelstellingen die Mediaroots in maart van dit jaar bekend maakte, het neerzetten van Apeldoorn als mediastad met hoogwaardige faciliteiten op het gebied van studioruimte-, beeld-, en geluid.

Een aantal lokale mediaondernemers heeft inmiddels aangegeven zich bij Mediaroots te willen aansluiten en kort na de zomervakantie starten de eerste concrete gezamenlijke projecten. De nieuwe combinatie opereert vanuit het Zwitsal terrein en vanuit het voormalige pand van De Nederlandsche Bank aan de John F. Kennedylaan 32, waar al sinds de zomer van 2014 ook het Centre of Excellence is gevestigd. Daar wordt begin september voor alle belangstellenden weer een nieuwe bijeenkomst georganiseerd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!