Apeldoorn Direct, lokale omroep nieuwe stijl

Dinsdag 9 november 2010

Door Ilse Verburgh

Apeldoorn Direct is een digitaal platform voor alle betrokken Apeldoorners in opbouw met hart voor de stad. Niet zomaar een website. Nee, Apeldoorn Direct geeft alle inwoners de mogelijkheid om met elkaar te communiceren over wat hen beweegt. Met beeld, geluid, in discussies en een forum. Interactief, zodat participatie werkelijk van de grond komt. Met actieve bloggers die gesprekken tussen burgers stimuleren, met opiniërende stukken en films, met sprekend beeldmateriaal. Met herkenbare onderwerpen voor vele doelgroepen van jong tot oud. Van politiek, bezuinigingen, tot de inrichting van de stad, van herfstkleuren en bronstige edelherten tot een agenda met culturele activiteiten. Van lyrische stukjes over concerten, tot mijmeringen over het parkje van Pythagoras. Met wijkgerichte informatie en inhoud. Immobiele groepen (zoals gehandicapten en ouderen) participeren bij Apeldoorn Direct net zo makkelijk als anderen. Internet is overal! Apeldoorn Direct verbindt inwoners van de stad.

Apeldoorn Direct werkt niet alleen. We willen graag nieuwe wegen benutten met vele partners, zoals RTV en Radio Apeldoorn. Zodat vrijwilligers van de huidige radio en tv met alle ideeën meer dan voorheen een plaats kunnen krijgen. Hun kennis benut in nieuwe vormen. Op Apeldoorn Direct kunnen alle vrijwilligers, aangevuld met een onbegrensde hoeveelheid nieuwe vrijwilligers onbeperkt hun ervaringen delen. Zij zijn mede verantwoordelijk voor de informatievoorziening in de stad. Digitaal uitzenden van tv is niet ver weg meer. Ervoor klaar zijn maakt dat we nu dienen te investeren. Burgers worden bij Apeldoorn Direct medeproducent van de content van media, en dat past in de wereld van nu. Met beperkte middelen is een lokale omroep in te richten met participatie van vele groepen mensen, die graag bijdragen aan de stad.

Een lokale omroep nieuwe stijl inrichten vraagt lef, energie en kijk op nieuwe ontwikkelingen in de media. Wie dat het beste kan? Apeldoorn Direct is er klaar voor!

(Foto: Flickr)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!