Apeldoorn genomineerd voor Gelderse Prijs Ruimtelijke Kwaliteit

Dinsdag 19 januari 2010

Door Robert van Vliet

Voor de Gelderse Prijs voor ruimtelijke kwaliteit van de provincie Gelderland zijn twee Apeldoornse projecten genomineerd; Omnizorg en Omnisport. Totaal zijn er 16 projecten genomineerd.

De provincie Gelderland rijkt de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit eenmaal in de twee jaar uit om ruimtelijke projecten die als voorbeeld voor anderen kunnen dienen in het zonnetje te zetten. De prijs is iedere keer gekoppeld aan een bijzonder thema. Dit jaar is dat ‘Ruimte voor nieuwe maatschappelijke functies’.

Het gaat dan bijvoorbeeld om een sportcomplex, museum, zorgboerderij, brandweerkazerne, gemeentelijk informatiecentrum en dergelijke maatschappelijke projecten. Een vakjury onder leiding van Jan Terlouw, oud-Commissaris van de Koningin van Gelderland, maakt op 25 maart 2010 bekend wie de prijs wint. Daarnaast wordt een publieksprijs uitgereikt aan de winnaar van de internetverkiezing op www.gelderland.nl/publieksprijs

Op 25 maart 2010 wordt bekend gemaakt wie door de vakjury is uitgeroepen tot de winnaar van de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2010. Op hetzelfde moment wordt ook bekend gemaakt wie de winnaar van de publieksprijs is. Stemmen kan tot en met 14 maart 2010 op www.gelderland.nl/publieksprijs.

Eerdere winnaars
De prijs wordt sinds 2006 om het andere jaar uitgereikt. De winnaar van 2006 was gemeente Lingewaard met het Liduinaterrein, een binnenstedelijke herstructurering in het centrum van Bemmel. Stedelijke allure voor het dorp waarbij het oude en het nieuwe hand in hand gaan. De winnaar van 2008 was gemeente Oost Gelre met de Ludgerhof te Lichtenvoorde. Een jaren zestig kerk die van functie is veranderd en nu plaats heeft gemaakt voor wonen. Een ongewoon creatieve en gedurfde aanpak in de geest van het oorspronkelijk kerkgebouw.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!