Apeldoorn in beweging: De energietransitie en duurzaamheid

Dinsdag 16 mei 2023

Door Kevin van Es

Wat houdt de energietransitie in Apeldoorn precies in? En wat gaat er met de gemeente gebeuren? Er spelen nog vele vragen rond de aangekondigde energietransitie. De gemeente Apeldoorn hoopt veel vragen te beantwoorden door middel van een speciale website, energievanapeldoorn.nl

Nieuwe energie

Wat gaat er allemaal veranderen in jouw wijk? Wat kan je zelf doen om energie te besparen? Op de website wordt uitgelegd hoe de nieuwe energie in de stad gaat stromen, staat meer informatie over het opwekken van energie en worden tips gegeven over hoe je zelf kan verduurzamen.

Verduurzamen in opkomst

Verduurzamen wordt steeds populairder, bij bedrijven en inwoners. Denk hierbij aan het aanleggen van zonnepanelen op daken, het isoleren van huizen en (winkel)panden en het verlagen van de temperatuur. Je helpt hiermee niet alleen het klimaat, maar ook je eigen portemonnee. In de tijden waar alles duurder lijkt te worden, is dit geen overbodige luxe. 

Alles over energietransitie in Apeldoorn

Voor meer informatie over de energietransitie in Apeldoorn kan je terecht op www.energievanapeldoorn.nl. Op www.apeldoorn.nl vindt je de aanpak van de gemeente op het gebied van de energietransitie. Bij Energiepunt aan de Paslaan, kan je terecht voor gratis en onafhankelijk advies over verduurzamen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!