Apeldoorn in winterse sferen: kerstmarkten, evenementen en meer

Vrijdag 1 december 2023

Door Tristan Zandstra

De kou en sneeuw hebben Nederland bereikt, wat betekent dat we de laatste maand van het jaar zijn ingegaan. Deze maand barst van de feestdagen, kerstmarkten en andere activiteiten. Ontdek een aantal Apeldoorn winterse evenementen in deze agenda!

Kerstmarkt Kringloopwinkel Foenix

Kringloopwinkel Foenix houdt op zaterdag 2 december drie kerstmarkten, zoals eerder vermeld in dit artikel. Het aantal kerstspullen zal je laten verdwalen in de kringloopwinkels. Van decoratie tot (vintage) kerstaccessoires tot kleding. Alle drie de winkels zullen vanaf 09.00 hun deuren openen.

Kerstmarkt Eerste Apeldoornse Volkstuindersvereniging

Op het terrein van de Eerste Apeldoornse Volkstuindersvereniging zal op 16 december een overdekte kerstmarkt gehouden worden, naast kerstkramen zullen er ook verschillende workshops en andere activiteiten aanwezig zijn.

Op de website van Volkstuinders Apeldoorn kan je meer informatie vinden.

Kerstmarkt Wijkcentrum het Kristal

In het wijkcentrum Kristal in de Apeldoornse wijk Zuidbroek zal er op zaterdag 23 december een kerstmarkt gehouden worden, deze duurt van 13.00 tot 21.00. Er zullen meer dan 50 verschillende kerstkramen aanwezig zijn. Naast de kerstmarkt kan je ook een gratis kerstwandeltheater bezoeken. Ook komt de Apeldoornse bekendheid Roy Otters optreden.

De kerstmarkt zal gehouden worden in de Distelvlinderlaan 200.

Winter bij Paleis het Loo

De buitenomgeving van Paleis het Loo zal van 7 december tot 14 januari aangekleed worden met mooie feestelijke decoraties. Zoals verlichting en kerstbomen, waarvan er eentje er ruim 12 meter hoog zal zijn.
Vanaf 16 december is Paleis het Loo aan de binnenkant omgetoverd tot een feestelijk paleis. Met kerstbomen, veel lichtjes, gedekte tafels en meer.

Meer informatie kan je vinden op de website van Paleis het Loo.

Stimenz ‘Gast aan tafel’

Dit jaar organiseert Stimenz weer ‘Gast aan tafel’ tijdens de kerstdagen. Mensen die alleen zijn of geen plannen hebben met kerst kunnen met een of meerdere stadsgenoten kerst vieren bij iemand thuis. Dit kan op kerstavond en op beide kerstdagen.

Meer informatie en jezelf aanmelden kan via dit e-mailadres: activiteiten@stimenz.nl onder vermelding van Gast aan tafel.

Meet & Eat kerstavond

Stichting Present organiseert Meet & Eat dit jaar voor het eerst op kerstavond, een initiatief waar mensen vluchtelingen in huis kunnen nemen om samen kerst te vieren. Onlangs hebben we hier een artikel over geschreven.

Kerst in Malkenschoten

Eind december zal Malkenschoten 5 dagen lang kerst vieren door het gehele park. Het park zal worden gedecoreerd met onder andere opblaaspoppen en veel lichtjes. Ook zullen er kleine activiteiten worden georganiseerd en kan je warme chocolademelk krijgen.

Voor meer informatie kan je naar de website van Malkenschoten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!