Apeldoorn krijgt eigen speelkleed

Dinsdag 5 januari 2021

Door Redactie

In deze coronaperiode zijn ook de Apeldoornse kinderen veel thuis. En in deze wintermaanden spelen ze ook vaker binnen dan buiten. Misschien heb jij om ze lekker te laten spelen ook wel een speelkleed in de woonkamer liggen. Je weet wel, zo’n kleed met een stuk van een stad met wegen, gebouwen en stukjes natuur. En er zijn ook varianten bijvoorbeeld een dierentuin erop. Maar binnenkort kan je kind dichterbij huis spelen: er is nu een kleed met Apeldoorn erop.

Herkenbaar speelkleed

Op dit Apeldoornse speelkleed staan meer dan 25 bekende Apeldoornse gebouwen en plekken zoals het Oranjepark, De Naald, theater Orpheus, CODA en de Apenheul. Roy Verduyn, mede eigenaar van ontwikkelaar City-Play zegt: “Het is een leuk, leerzaam en herkenbaar speelkleed voor Apeldoornse kinderen. Er staan typisch Apeldoornse details op waar je maar naar blijft kijken. Spelenderwijs leren kinderen de hotspots van Apeldoorn kennen.”

Naast de bovengenoemde plekken zijn ook de Julianatoren, Het Klimbos, De Oranjerie en De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij op het kleed te vinden. City-Play betrok bij het ontwerpen van het kleed echte Apeldoorners. Want, zeggen zij: “Apeldoorners weten als geen ander wat er op dit kleed moet komen”.

Goede doel

Van ieder kleed wordt er per stad een lokaal doel gesteund. Er gaat 1 euro per kleed naar het goede doel, veelal het (kinder)ziekenhuis van de stad. “Het is leuk en fijn om een glimlach op een kind zijn gezicht te kunnen toveren, daar krijgt ons team voldoening van”, zegt Roy.

Het speelkleed is 115 x 175 cm groot, heeft een anti-slip onderzijde en is zacht van boven, makkelijk schoon te houden en het materiaal is recyclebaar. Bovendien is het geschikt voor vloerverwarming. Ben je niet tevreden, dan mag je gewoon gratis retourneren. City-Play is erkend door Trusted Shops, waardoor je verzekerd bent van een veilige en betrouwbare aankoop.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!