Apeldoorn Reanimeert voor Serious Request!

Dinsdag 28 november 2017

Door rkapeldoorn

Pixabay

Elke week krijgen driehonderd Nederlanders een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Dat kan ook jouw partner, familielid of buurman zijn. Reanimatie en het gebruik van een AED binnen zes minuten na een hartstilstand vergroot de overlevingskans van het slachtoffer met wel  50 procent. Weet jij wat je moet doen? Ons doel is meer mensen te scholen in het levensreddend handelen. Op 8, 9, 15 en 16 december organiseert het Rode Kruis in Apeldoorn daarom 4 dagen lang reanimatielessen: Apeldoorn Reanimeert!

Kom in actie voor Serious Request: breng ze weer samen

​Met onze actie willen wij ook elders op de wereld de hulp door het Rode Kruis ondersteunen. De financiële opbrengst van Apeldoorn Reanimeert komt geheel ten goede aan Serious Request. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen mensen naar elkaar op zoek. Vooral in conflictgebieden zoals in Nigeria en Democratische Republiek Congo worden familieleden uit elkaar gedreven. Maar ook natuurrampen zorgen ervoor dat ouders en kinderen elkaar uit het oog verliezen. Je kunt je vast voorstellen dat de impact voor kinderen erg groot is. Ze hebben geen eten, geen drinken, gaan niet naar school en staan er helemaal alleen voor. Doordat ze noodgedwongen op zoek moeten gaan naar werk, is de kans op misbruik, (seksueel) geweld en mensenhandel groot. Met de opbrengst van 3FM Serious Request sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun familie en brengen ze hen weer thuis.

Reanimatielessen op 8, 9, 15 en 16 december

Ook jij kunt meedoen aan Apeldoorn Reanimeert. Op 8, 9, 15 en 16 december worden er doorlopend reanimatiecursussen gegeven. Naast het reanimeren leer je in de cursus ook om de toestand van een slachtoffer te beoordelen en hoe je een AED kunt gebruiken. Zo’n cursus duurt 4 uur, en na afloop ontvang je -bij goed gevolg- een officieel certificaat wat 2 jaar geldig is. Deelname kost €25-. Dit bedrag komt volledig ten goede aan Serious Request, dus meer doneren mag (de landelijke adviesprijs van deze cursus bedraagt €75,-). Ook groepen zijn zeer welkom!
Voor de lessen zijn wij ook dit jaar weer te gast bij Sprengeloo; adres Sprengenweg 81 (ingang Prinses Beatrixlaan)

Schrijf je nu in!

Aanmelden kan via dit http://tinyurl.com/SR17AR formulier. Daar zie je ook welke cursustijden er nog beschikbaar zijn. En vraag ook anderen mee te doen; samen de cursus volgen is leuk en nuttig tegelijk.  Heb je nog vragen? Mail ons: opleidingen.apeldoorn@rodekruis.nl.

Herhalingslessen en Baby- en Kinderreanimatie

Als je al eerder een Reanimatiecursus hebt gevolgd kun je tijdens Apeldoorn Reanimeert een herhalingscursus van 2 uur volgen. Je certificaat wordt dan weer met 2 jaar verlengd. Ook bestaat de mogelijkheid om een speciale cursus Baby- en Kinderreanimatie te volgen. Meer informatie over deze cursussen en aanmelden kan via: opleidingen.apeldoorn@rodekruis.nl.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!