Help de bevolking van Oekraïne

Apeldoorn Roparun-stad 2014

Donderdag 20 februari 2014

Door Joke de Wolde

21018dagen en Ecorunners

De directeur van de stichting Roparun, Michael Beenhakker, heeft deze week geroepen dat Apeldoorn Roparun-stad 2014 is. En dat is volgens mij ook wel terecht. We hebben twee teams die deelnemen aan de estafette-tocht van Hamburg naar Rotterdam in het pinksterweekend, namelijk team 21018dagen en het team waarvoor ik zelf actief ben, de Ecorunners.

Beide teams ontplooien verschillende acties en activiteiten om fondsen te werven voor de Stichting Roparun. De Ecorunners hebben met Valentijnsdag een benefiet-diner georganiseerd in Eeterij De Lierderhoeve en daar maar liefst bijna 2500 euro mee opgehaald. Ook 21018dagen organiseert een benefiet-diner, namelijk op 30 maart, in het restaurant van Röntgen. Tijdens dit diner wordt een bingo gehouden, waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Aansluitend gaat in het café-gedeelte van het Röntgen om 20.00 uur een Soultrainparty van start. Blijkbaar is het voorzien van eten een goede manier om geld in te zamelen; Brasserie Martins verkoopt sinds deze week een broodje Roparun, waarvan van de omzet 1,50 naar de stichting Roparun gaat. Ik heb het broodje gistermiddag zelf geprobeerd en ik kan zeggen dat het zeer de moeite waard is!!

De Ecorunners en 21018dagen bundelen hun krachten om in de nacht van 8 op 9 juni een groot feest te maken van de doortocht door Apeldoorn. De tocht vanuit Hamburg naar Rotterdam doet Apeldoorn aan en komt dwars door het centrum van Apeldoorn. Nog spectaculairder is dat we kunnen vertellen dat de lopers zelfs dwars door het gemeentehuis komen. Aan de achterzijde (Deventerstraat) naar binnen dwars door de Burgerzaal en door de hoofdingang (Marktplein) weer naar buiten!! Dit is echt uniek!

We proberen van de doortocht, die voor een groot deel in de nacht zal plaats vinden, een enorm feest te maken! Hou de berichten dus in de gaten. Wil je meer weten, of wil je één van beide teams steunen, kijk dan op de sites: www.21018dagen.nl en www.ecorunners.nl

***Rectificatie***:
Michael Beenhakker heeft Apeldoorn “Roparunstad” genoemd en niet “Roparunstad 2014″. Deze kwalificatie komt alleen de stad toe die daarvoor door deelnemers wordt aangewezen. Dat gebeurt na de Roparun. Apeldoorn is een Roparunstad, net zoals vele andere steden op de route Hamburg-Rotterdam. Excuses voor het misverstand! Het neemt niet weg dat we natuurlijk wel ons best gaan doen om deze titel in de wacht te slepen!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?