Apeldoorn verwelkomt nieuw sportcentrum

Vrijdag 7 juli 2023

Door Redactie

Apeldoorn verwelkomt een innovatieve samenwerking tussen de Vrije Universiteit (VU) en de Universiteit Twente (UT) in de vorm van het Centrum voor Sport, Bewegen en Gezondheid. Het centrum is bedoeld als locatie voor onderzoek en onderwijs in de gezondheids- en sportsector.

Vernieuwende samenwerking

Gelegen aan de Wapenrustlaan, dient het centrum ook als een verlengstuk van het digitale platform Sport Data Valley (SDV). Hier kunnen belanghebbenden onderzoek doen naar sport, beweging en gezondheid. De samenwerking tussen VU en UT biedt mogelijkheden om uitgebreider onderzoek uit te voeren en lesprogramma’s te ontwikkelen voor bestaande professionals in de sector.

Trots

“Ik ben trots dat dit centrum in Apeldoorn komt,” zei Wethouder Jeroen Joon. “De samenwerking tussen de VU en de UT zorgt niet alleen voor nieuwe kennis en innovatie, maar ook voor banen door de samenwerking met het bedrijfsleven.”

Levenslang leren

Bij het centrum wordt onderzoek verricht naar veilig sporten en bewegen, het gebruik van slimme apparaten en sensoren voor sportprestaties, en preventie en herstel van blessures. Daarnaast worden er lesprogramma’s ontwikkeld in lijn met het concept ‘Leven Lang Ontwikkelen’, gericht op voortdurende professionele groei.

Samenwerking en groei

Samenwerkingen met onder meer Saxion, Roessingh Research & Development, diverse bedrijven, hogescholen en sportorganisaties zoals Sportcentrum Papendal en NOC*NSF zijn in de planning. Na 2027 willen de VU en de UT het centrum verder uitbreiden en samenwerken met andere organisaties.

Het Centrum voor Sport, Bewegen en Gezondheid, dat ongeveer 2,85 miljoen euro kost, ontvangt een bijdrage van de gemeente Apeldoorn van 300.000 euro per jaar voor een periode van drie jaar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!