Apeldoorn Vroeg: Asselsestraat

Dinsdag 6 april 2021

Door Peter Vroon

Still uit het filmpje van Peter Vroon

Voor de serie ‘Apeldoorn Vroeg’ wandelt onze fotograaf Peter Vroon door heel Apeldoorn. Hij maakt foto’s, filmpjes en schrijft op wat hem opvalt. De wandeling gaat deze keer van de Asselsestraat naar het Asselsepad.

“De Asselsestraat; waar je kunt eten, drinken en feesten in tijden van weleer. Vooral het gedeelte in de stad kenmerkt zich door veel horeca , winkels en bedrijven. Vooral ’s morgens vroeg nog rustig, maar als de straat eenmaal ontwaakt dan is het een drukte van jewelste. Richting Asselsepad is het klimmen geblazen. Vanaf het park aan de Asselsestraat is het statig wonen en keert de rust weer terug. De Asselsestraat: een plek waar werken en wonen in elkaars verlengde liggen. En wil je toch ontspannen? Dan ben je bij het Asselsepad op de goede weg. Daar heerst een serene rust.”

*Normaal verschijnt deze serie op maandagochtend, maar aangezien deze dag waarschijnlijk voor velen door Pasen toch een beetje voelt als een maandag, hebben we besloten het verhaal vandaag (dinsdag 6 april) online te zetten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Apeldoorn Vroeg
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!