Apeldoorns Business Collectief nu een stichting

Dinsdag 19 januari 2016

Door Redactie

Het Apeldoorns Business Collectief zet vanaf deze maand haar activiteiten als stichting voort. Deze officiële status is het vervolg op de stappen die het Apeldoorns Business Collectief (kortweg ABC) zet om bewust lokaal inkopen meer op de agenda te krijgen bij Apeldoornse organisaties. “Hoe meer bedrijven lokaal inkopen, hoe beter dat is voor de lokale economie en werkgelegenheid en daar hebben wij als Apeldoorners allemaal baat bij”, aldus het ABC. Op woensdagavond 27 januari is er een NIEUWSjaarborrel in de Rabobank. Apeldoornse ondernemers zijn van harte welkom.

LinkedIn

Het Apeldoorns Business Collectief ontstond eind 2013 na een oproep op LinkedIn: “Laten we zuiniger zijn op onze mensen, het milieu en onze eigen portemonnee en zoveel mogelijk voor lokale leveranciers gaan. Wie doet er mee?” Op de oproep kwamen direct zo’n 40 reacties. Een paar weken daarna vond de eerste bijeenkomst plaats en daarna volgden maandelijkse bijeenkomsten.

Lokaal ondernemen

Hoewel de bijeenkomsten goed bezocht worden, is het ook tijd voor een frisse wind. De bijeenkomsten worden meer inhoudelijk, meer gevarieerd en meer voor elk wat wils. “We zoeken steeds meer de samenwerkingen op met andere netwerkorganisaties, ondernemersverenigingen enz., ook om te kijken hoe we het lokaal ondernemen met elkaar kunnen bevorderen. Samen sta je sterker en voorkom je versnippering.” Ook de Rabobank en de gemeente verlenen in diverse opzichten hun medewerking. De gemeente is naast belanghebbende ook een opdrachtgever. “Het is fijn dat de gemeente in deze dubbelrol open staat voor onze ideeën.” Wethouder Sandmann is 27 januari a.s. aanwezig en meerdere grotere partijen worden op dit moment benaderd om een rol te vervullen tijdens deze avond. De Apeldoornse theatermaakster en podiumcoach Gilian de Vries treedt op als presentator en opent het vragenvuur.

Elkaar promoten

Tijdens de NIEUWSjaarborrel vertelt het ABC over haar plannen, lanceert ze de officiële website en presenteert ze de deelnemerspakketten. Bedrijven kunnen ‘vriend worden van’ en/of wat toevoegen aan b.v. het Welkomstpakket. In het Welkomstpakket zit b.v. een A+ kaart voor een jaar. Met de A+ kaart kun je gratis of met korting producten en diensten bij diverse ondernemers ontvangen. Hiermee promoot het ABC tegelijk de Apeldoornse ondernemers, wat aansluit bij haar doelstelling. Zoveel mogelijk zaken worden gerealiseerd met gesloten beurs, waardoor de kosten laag blijven. Notaris Leo Kok, van De Notarissen van Naam, zorgde voor het passeren van de akte van oprichting. Ticketkantoor Apeldoorn verzorgt het aanmeldproces van de bijeenkomsten voor het ABC.

Bedrijven die aanwezig willen op zijn woensdagavond 27 januari a.s. of die hun medewerking aan de avond willen verlenen, kunnen zich aanmelden via de voorlopige website www.apeldoornsbusinesscollectief.nl. Entree is gratis.

Het Apeldoorns Business Collectief, kortweg ABC, stimuleert Apeldoornse organisaties om (meer) zaken te doen met lokale partners ter bevordering van de lokale economie, werkgelegenheid en het leefklimaat. Om dit te bereiken brengt zij lokale ondernemers met elkaar in contact door o.a. het organiseren van netwerkbijeenkomsten. Verder is zij gesprekspartner en zoekt zij samenwerkingen om het lokaal inkopen meer onder de aandacht te brengen en initieert en stimuleert zij initiatieven die het zoeken en vinden van lokale partners bevordert.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!