Apeldoorns Kanaal onderdeel van groter geheel

Donderdag 29 oktober 2009

Door Robert van Vliet

Er liggen veel kansen in het gebied dat door het Apeldoorns Kanaal wordt doorsneden. Daar moet volgens Gelders milieugedeputeerde Annelies van der Kolk de nadruk op komen te liggen, niet alleen op het bevaarbaar maken.
In een notitie voor de Staten geeft het college van Gedeputeerde Staten aan te willen koersen op een integrale gebiedsvisie. Daarbij wordt samengewerkt met de gemeenten Hattem en Heerde, de Stuurgroep Apeldoorns Kanaal en het Waterschap Veluwe.
Het overgrote deel van de fracties in de commissie Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu die zich op woensdag 28 oktober over het Apeldoorns Kanaal boog, kan zich vinden in de aanpak die GS voorstelt. Vraagtekens worden er wel gezet bij de financiële haalbaarheid. De vervuilde bodem van het kanaal moet schoongemaakt worden. Daar is veel geld mee gemoeid.
Gedeputeerde Van der Kolk benadrukt dat het college eerst een visie zal opstellen waarbij de nadruk vooral komt te liggen op het versterken van de diversiteit rondom het Apeldoorns Kanaal en het ontwikkelen van kwaliteiten langs het Kanaal. De provincie is al betrokken bij de Hattemerpoort, de Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld en de herontwikkeling van de Berghuizer Papierfabriek. Het gebied van Heerde tot aan de instroom van de IJssel (de panden V en VI van het kanaal) komt daarmee als eerste in aanmerking voor het opstellen van een integrale gebiedsvisie. Als die er ligt kan ook de financiële vertaling gemaakt worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!