Apeldoornse binnenstad kleurt oranje

Zondag 28 april 2024

Door Kevin van Es

Oranje vlaggen, wuppies en drukke straten: Apeldoorn is in de ban van Koningsdag. Door de gehele binnenstad en de omliggende parken wordt de verjaardag van ‘Willy’ uitbundig gevierd. In dit artikel hebben we de meest bijzondere foto’s en gebeurtenissen van de middag bij elkaar gezet!

Voor sommige feestvierders was de nacht van vrijdag op zaterdag wel heel kort. “Ik was gisterenavond uit met wat collega’s en vrienden, maar ik heb er niet bij stilgestaan dat er zoveel gezelligheid zou zijn. Het is laat geworden, maar ik heb mijn dochters beloofd om te komen kijken op de kleedjesmarkt.” 

Kleedjesmarkt

Op de kleedjesmarkt is het een drukte van jewelste. Meters aan kleedjes liggen door de binnenstad. Zo ook Lisa en Guusje uit Apeldoorn. “Het is de tweede keer dat we op de kleedjesmarkt staan. Mijn buurvrouw staat hier elk jaar en heeft mij enthousiast gemaakt.” De opbrengst valt nog tegen, maar dat mag de pret niet drukken. 

In het Oranjepark laat Frank van der Meulen van Kiwanis ons een kwartetspel zien. “In het grote kwartetspel van Apeldoorn staan alle highlights van de stad. Op elke kaart staat een QR-code die je doorlinkt naar een pagina met meer informatie.” De reacties van de mensen zijn zeer positief, zeker omdat de opbrengst naar goede doelen gaat: “Deze keer hebben we gekozen voor de speelgoedbank, maar er gaan nog andere doelen volgen!”

Muzikaal talent

Twee muzikale Apeldoorners, Neo en Dries, vermaken en verbazen de bezoekers in het Oranjepark met hun muziekkunsten. Opa Bas vertelt met trots: “Ze zijn gevraagd door de gemeente Apeldoorn. Dit is hun tweede optreden en ik ben zo trots als een pauw.” Een naam voor het muzikale duo is er nog niet: “Dat komt nog wel, ze zijn 11 en helemaal gek van Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan. Dus dat komt helemaal goed!”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!