Apeldoornse binnenstad leeft tijdens Royal Sunday

Donderdag 4 mei 2023

Door Kevin van Es

Zondag staat gelijk aan niks doen, herstellen van de avond ervoor of een combinatie van beide. In Apeldoorn moeten de zondagen bruisend en sfeervol zijn. Tijdens de ‘Royal Sunday’ staat de binnenstad in de schijnwerpers, met allerlei activiteiten. Centrummanager Marco Bod vertelt meer over het plan.

Verschillende activiteiten

De komende zondagen wordt de binnenstad opgevrolijkt, zo vertelt Marco: “De activiteiten verschillen van muziek en theater tot win-acties, promoties en nog veel meer.” De activiteiten sluiten volgens de centrummanager aan bij evenementen zoals de terassenparade, de eerste zondag van augustus: “Dit evenement valt op een koopzondag, dus wordt meegenomen in de plannen.” Ook de Apeldoornse horeca doet mee. Met grabbelen kan je een voucher winnen voor gratis koffie, thee of een frisje. Met de gouden ticket maak je kans op een lunch in de binnenstad. 

Aantrekkelijke zondagen

De activiteiten maken het volgens Marco nog leuker om naar het centrum te komen: “De zondagen worden aantrekkelijker, gezelliger en leuker.” Naast de horeca geven grote ketens als Zara en H&M aan mee te willen doen, zo vertelt Marco: “Een aantal winkels gaan zondag open, we hopen andere ondernemers in de binnenstad te triggeren om dit voorbeeld te volgen. Zo zorgen we voor een bruisende binnenstad.” Royal Sunday is een samenwerking tussen centrummanagement, Apeldoorn Partners, gemeente Apeldoorn en binnenstad ondernemers.

De activiteiten beginnen aankomende zondag 7 mei, houd voor meer informatie de sociale media van Apeldoorn Binnenstad in de gaten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!