Apeldoornse creatieven op 25 maart niet in de kroeg

Donderdag 24 maart 2011

Door Leo de Boer

Het is zover. Vrijdag 25 maart 2011 gaan 40 Apeldoornse creatieven niet de kroeg in, maar werken ’s avonds over in ACEC voor het goede doel. Zes teams bedenken in acht uur tijd logo’s, huisstijlen, websites, communicatieplannen, reclamecampagnes, filmpjes en andere direct toepasbare producten of concepten. De goede doelen dit jaar zijn Gehandicapten Sport Nederland, De Hollandsche Molen, NCFS (Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting), NJO (Nederlandse Orkest- en Ensemble Academie), Stichting Kiss Kidd syndroom Nederland en het Rode Kruis Apeldoorn.

Met Acht Uur Overwerken voor het Goede Doel snijdt het mes aan twee kanten: goede doelen krijgen creatieve ontwerpen en slimme ideeën en creatieven wisselen onderling creativiteit en inspiratie uit, doen een hoop ervaring op die ze kunnen bijschrijven in hun portfolio en leggen nuttige contacten’. Deze actie levert een maatschappelijke bijdrage: de economische waarde van hun inspanning is minstens 15.000 euro. De landelijke economische waarde met 50 teams van 5 personen is minstens 150.000 euro.

Apeldoorn voorop met 8UO!
Landelijk is de aandacht al groot voor dit initiatief maar in de regio Apeldoorn is de betrokenheid dit jaar enorm. Door de grote hoeveelheid aanmeldingen van creatieven én goede doelen is er besloten 6 teams aan een opdracht te laten werken. Dit in tegenstelling tot andere jaren en andere steden. Hiermee blijkt de omgeving van Apeldoorn een groot creatief potentieel te huisvesten met een sterk maatschappelijk bewustzijn!

Over Acht Uur Overwerken kent geen grenzen
Acht Uur Overwerken voor het Goede Doel wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd en is een initiatief van het landelijke creatieve netwerk Nieuwe Garde. Inmiddels heeft dit project zich als een olievlek over binnen- en buitenland verspreid: het evenement vindt op 25 maart plaats in Amsterdam, Amersfoort, Apeldoorn, Enschede, Groningen, Den Haag, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. Voor het eerst dit jaar gaat Acht uur Overwerken voor het Goede Doel internationaal. In Berlijn, Londen, Parijs, Madrid en Milaan wordt binnenkort ook acht uur lang betekenisvol gebuffeld! Hiermee is Nieuwe Garde verder gegroeid tot een internationaal netwerk voor jonge creatieven, waar in plaats van geld juist nieuwe verbindingen ruimte bieden aan creativiteit.

Volg het evenement
Wil je de sfeer proeven kom dan langs tijdens het evenement in het ACEC. Bezoekers zijn welkom vanaf 21:00. Op een SocialWall zie je wat er in andere steden gebeurt. Laat de creatieven wel rustig hun gang gaan. Ze staan voor een uitdagende taak. Vroeg in de nacht moeten ze hun ideeën aan de goede doelen presenteren.

Acht Uur Overwerken voor het Goede Doel Apeldoorn heeft een twitteraccount: 8uo_apeldoorn. (Hashtag #8uo2011) Daarop lees je de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen over het evenement. Meer informatie over Acht Uur Overwerken voor het Goede Doel staat op de landelijke website www.achtuuroverwerken.nl en op de plaatselijke site.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!