Apeldoornse kerken luiden de noodklok voor klimaatverandering

Donderdag 29 november 2018

Door Redactie

Kerken door heel Nederland luiden op 1 december om twee voor twaalf de ‘noodklok voor het klimaat’. Dit is aan de vooravond van de internationale klimaattop, die op 3 december in Polen begint. Zo trekken ook Apeldoornse kerken de aandacht van zowel politiek leiders als burgers om vaart te maken met de transitie naar een duurzame wereld.

„De Noordpool smelt, de zeespiegel stijgt en oogsten mislukken. Klimaatverandering is niet meer te ontkennen. De kerken zeggen: gevaarlijke opwarming van de aarde kan nog steeds voorkomen worden. Het is de hoogste tijd om in actie te komen.”

Onlangs verscheen het nieuwe rapport van het klimaatpanel van de Verenigde Naties. Dit rapport maakt de balans op van de wereldwijde inspanningen met betrekking tot het Klimaatakkoord van Parijs. Het geeft een aantal scenario’s om onder de 1.5 graad Celsius opwarming van de aarde te blijven. Daarvoor moeten regeringen hun klimaatbeleid aanpassen en versnellen. Ook in Nederland is het twee voor twaalf. Met het luiden van de noodklok willen de kerken de urgentie onderstrepen om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. Tegelijkertijd geven zij de boodschap mee: ‘het is nog niet te laat’. We kunnen opwarming van de aarde tegengaan en zeker niet richting 2 graden laten gaan. Maar dan moeten we wel nu actie ondernemen als maatschappij.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Natuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!