Apeldoornse Quinty Boger (20) in finale Miss Beauty Gelderland 2024

Maandag 4 december 2023

Door Kevin van Es

In de betoverende line-up van de Miss Beauty Gelderland-verkiezing schittert Quinty Boger, trots als een van de 20 finalisten. Maar voor Quinty gaat het niet alleen om uiterlijk vertoon. Ze wil laten zien dat missverkiezingen meer inhouden dan alleen de buitenkant.

Quinty beheert haar eigen bedrijf gespecialiseerd in het behandelen van wenkbrauwen, ‘House of brows’, aan de Deventerstraat en omschrijft zichzelf als een ‘ondernemend type’. De 20-jarige Apeldoornse staat in de finale van de Miss Beauty Gelderland 2024. Een verkiezing die alleen maar om uiterlijk draait, of komt er veel meer bij kijken? In dit artikel deelt de Apeldoornse beauty-enthousiast meer over haar ervaringen met de verkiezingen.

Castingdag

Quinty werd benaderd door de organisatie: “We hadden op 15 oktober een castingdag in een hotel in Hoenderloo. Hier waren honderd meiden uit de categorie ‘Miss Gelderland’ uitgenodigd uit verschillende steden.” Uiteindelijk zijn er 20 finalisten gekozen, en Quinty is daar een van. Het is haar eerste deelname ooit aan een missverkiezing. “Ik vind het superleuk en zie mijn deelname echt als een kans om mezelf te laten zien. Ook mijn omgeving reageerde heel positief.”

“Het beeld dat een missverkiezing alleen om uiterlijk draait, is nogal misplaatst.” 

Quinty Boger

Meer dan glitter en glamour

Bij missverkiezingen denken we vaak aan glitter en glamour, maar er komt veel meer bij kijken. “Ik wil mezelf laten zien en laten zien dat de missverkiezingen om meer dan uiterlijk alleen draaien. Natuurlijk is uiterlijk een onderdeel van de verkiezing, maar het draait om veel meer dan dat. 60 procent van de winst wordt bepaald door je inzet, je plan rond de goede doelen en hoe jij je hebt laten zien tijdens de trainingsdagen. Het beeld dat een missverkiezing alleen om uiterlijk draait, is nogal misplaatst.”

Naast de castingdag en de finale hebben de deelnemers veel meer te doen. Er wordt toegeleefd naar de finale, waar de deelnemers een show voorbereiden. “Elke zondag hebben wij een trainingsdag met activiteiten. We leren een choreografie, krijgen catwalktrainingen en hulp met het lopen op hakken. We hebben bootcamps gedaan, fotoshoots gehad en make-uples gekregen,” aldus Quinty.

Beautydag voor oudere

Alle deelnemers zetten zich individueel in voor de Linda Foundation, de invulling van de actie mochten de potentiële Miss Gelderlands zelf bepalen. “Ik heb een oudere beautydag georganiseerd. We hebben de nagels van dames mooi gemaakt. Gewoon even wat extra aandacht geven.” 

Aan- of afraden

Het landelijke en wereldwijde nieuws wordt de laatste jaren gedomineerd door zaken als grensoverschrijdend gedrag. Quinty merkt dit niet terug in extra maatregelen, maar is wel enorm positief over het begeleidingsteam: “Als we shoots doen, kunnen we altijd communiceren met Nikki Prein en Matilde Verhagen, twee voorgaande winnaressen die betrokken zijn bij de organisatie. Ze kennen veel fotografen en kunnen ons een shoot aan- of afraden. Ook is er aangegeven altijd iemand mee te nemen naar shoots en vooral niet alleen te gaan.”

Naar huis met een fatbike

De stemronde draagt voor vijftien procent bij aan het eindoordeel van de jury. Bovendien wordt de finalist met de hoogste stemmen Miss Popularity of Gelderland 2024. De meiden kunnen in verschillende subtitels in de prijzen vallen: “De subtitels worden gegeven aan bijvoorbeeld het liefste meisje, miss photogenic of miss sport als je uitblinkt met bootcamp. De winnaar van de La Souris-subtitel (vernoemd naar de hoofdsponsor van het evenement) wint een fatbike,” vertelt Quinty.

De finale

Het traject van begin tot de finale duurt acht weken en wordt vrijdag 15 december afgesloten met de finale. Einde avond kronen de winnaressen van 2023 de nieuwe winnaressen. Het feit dat de dag van de finale steeds dichter bij komt, zorgt bij Quinty voor extra spanning: “Ik voel vooral goede zenuwen. We hebben er allemaal erg veel zin in. Ik ben benieuwd naar de knallende show.”

Aanrader

Quinty geniet van haar avontuur en deelt haar verhaal vol enthousiasme; ze zou het iedereen aanraden om aan een soortgelijk traject deel te nemen: “Het is een ervaring om nooit te vergeten. Je wordt zelfbewuster en krijgt meer zelfvertrouwen. Ik krijg zelfvertrouwen door het lopen op de catwalk dat we aangeleerd krijgen; daarnaast krijg je een flinke boost als je jezelf in mooie kleding ziet. Je krijgt een andere kant van jezelf te zien.”

Stemmen op Quinty is tot 14 december mogelijk via de site van Miss Beauty Nederland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!