Apeldoornse scholieren openen apengebied

Donderdag 22 juni 2023

Door Redactie

Op 21 juni openden Apeldoornse schoolkinderen feestelijk een nieuw apengebied in de Apenheul. Samen met Sterrin Smalbrugge, ecoloog en presentatrice, en Roel Welsing, de directeur van Stichting Apenheul, hebben ze het gebied opgefleurd met bomen, planten en verkoelende traktaties voor de twee nieuwe vrij rondlopende apensoorten.

Natuur, biodiversiteit, en duurzaamheid

De afgelopen winter heeft de Apenheul hard gewerkt aan een indrukwekkend nieuw gebied waarin de natuur, biodiversiteit en duurzaamheid de hoofdrol spelen. Bezoekers kunnen hier oog in oog komen te staan met de nieuwe apensoorten, de West-Afrikaanse franjeapen en de Noordelijke talapoins. Een unieke belevenis in Nederland.

Unieke ontmoeting

Sterrin Smalbrugge, bekend van het Videoland-programma Reptielengek en nog veel meer, benadrukt dat de kans om deze apensoorten te ontmoeten niet alleen uniek is maar ook belangrijk: “Door het gedrag en de rol van deze soorten in het ecosysteem te begrijpen, leren we over onze eigen plaats en verantwoordelijkheden binnen de natuur.”

Handen uit de mouwen

Kinderen van het Apeldoornse Sprengenpark en Rietendakschool hadden de eer om de officiële opening van dit bijzondere gebied te vieren. Ze hielpen met het planten van bomen en het verrijken van het apenleefgebied. “In de Apenheul willen we liefde en respect voor dieren en natuur stimuleren. Met het enthousiasme dat we vandaag zagen, is onze missie geslaagd!” zegt directeur Roel Welsing.

Filmfragment: Apenheul.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!