Apeldoornse Table Gin voor het goede doel

Dinsdag 7 februari 2023

Door Kevin van Es

Een mooi en lekker product op de markt brengen waarvan de winst volledig wordt gebruikt voor een goed doel. Dat is de missie van de leden van de Ronde Tafel 25 Apeldoorn. Samen brengen zij de Table Gin, gedistilleerd in Apeldoorn, op de markt. Gerben Peters is voorzitter van de Ronde Tafel en vertelt over het initiatief, de goede doelen en over de vereniging.

De Ronde Tafel

De Ronde Tafel 25 is een vereniging voor mannen tussen de 18 en 40 jaar oud. Naast vriendschap, zijn persoonlijke ontwikkeling en ontplooiing belangrijke aspecten van de groep. Ook zetten de leden van de Ronde Tafel hun goede wil en energie in om goede doelen te steunen. Dit doen zij door geld op te halen met diverse acties en via sponsoren.

De Table Gin

Er zijn al verschillende acties geweest om geld in te zamelen voor goede doelen in Apeldoorn. Zo hebben de leden al eens hout gehakt tegen een donatie. Gerben vertelt: “Dit keer wilden we iets wat blijvend is. Zo zijn we op het idee van gin gekomen.” De Table Gin is een initiatief vanuit de ronde tafel. De gin is ontstaan uit een samenwerking met een lokale distilleerderij. “We brouwen de gin met De Groene Draak. Hier laten we een beperkte oplage brouwen van 300 flessen,” aldus Gerben. Het label op de fles is ontworpen door een vrijwilliger, een ontwerper uit San Diego.

De winst

De leden van de Ronde Tafel promoten de gin via hun netwerk, dit in combinatie met de vrijwilligers die eraan meewerken en hebben gewerkt zorgt ervoor dat de productiekosten zo laag mogelijk liggen. “Het doel is om de kosten er uit te krijgen en de winst te doneren aan diverse goede doelen,” aldus Gerben vooral hun netwerk in om het product te promoten.

Lokale doelen

De Ronde Tafel heeft de afgelopen paar keer gedoneerd aan lokale goede doelen die de vereniging hebben aangeschreven, zoals Stichting Leergeld en Stichting Kinderbank. Ook dit jaar zal de donatie gaan naar een goed doel met betrekking tot gezinnen met kinderen. Gerben legt uit: “Wanneer kinderen hulpbehoevend zijn en ze met hulp van een financiële bijdrage van ons zaken met school kunnen regelen of eindelijk een keer hun verjaardag kunnen vieren geeft dit ons een hoop voldoening.”

Een fles bestellen?

De Table Gin is te bestellen via Gerben of via één van de andere leden van De Ronde Tafel, maar ook via hun Instagram-pagina. Een fles Table Gin kost €40,- en wordt persoonlijk thuis afgeleverd. Op deze manier hopen de leden van de Ronde Tafel 25 in contact te komen met nieuwe mensen, om toe te voegen aan hun netwerk en om in de toekomst wellicht mee samen te werken. De actie is al gestart en eindigt wanneer alle gebrouwen flessen de deur uit zijn. Gerben geeft aan nog 50 flessen af te zitten van het gestelde doel, als die flessen de deur uit zijn is het doel behaald.

Hoe lang duurt de actie?

De huidige actie loopt zolang de voorraad verstrekt. Of er daarna nog een lading wordt gemaakt is onduidelijk.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!