Apeldoornse Voedselbankactie krijgt landelijke navolging

Dinsdag 22 december 2020

Door Redactie

Archief | Apeldoorn Direct

Een gerecht maken van producten uit een Voedselbankpakket. Dat deed chef-kok Gerwin Sanders van restaurant Twenty2 laatst, zoals je hier toen kon lezen. Landelijk is dit initiatief nu ook opgepakt.

Het AD vroeg drie sterrenchefs om ook eens te kijken of het ze lukte om een bijzonder gerecht te maken van de producten uit zo’n pakket, net als wij deden bij Gerwin. Wat Gerwin toen maakte van het pakket kan je hier zien. Gerwin en de Voedselbank Apeldoorn bedachten naar aanleiding van de recente kooksessie die zij hielden dat het ook leuk zou zijn als Apeldoornse gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank wat extra in huis zouden hebben om met Kerst wat uitgebreider te koken.

Pluspakket

In dit zogeheten Pluspakket zitten ingrediënten zoals olijfolie en Parmezaanse kaas. “Dat zijn producten die ze bij de Voedselbank vaak niet hebben, maar wel echte smaakmakers.” Klanten van de Voedselbank krijgen naast hun normale voedselpakket deze extra’s om dit jaar feestelijk af te sluiten. Anna Weuring van de Voedselbank gaf aan blij te zijn met de actie: “Aan het einde van het jaar willen we graag meer doen voor onze klanten.”

Het idee is om alle Apeldoornse Voedselbankgezinnen zo’n Pluspakket te geven. “Mochten we dit jaar overdonderd worden door de hoeveelheid donaties en meer binnenkrijgen dan nodig is voor deze Pluspakket-actie dan gaan de overige donaties in de algemene pot van de Voedselbank”, meldt de website. “Deze pot gebruiken we om ervoor te zorgen dat onze klanten gezonde voeding krijgen, uitgaand van de schijf van 5. Dus je bent ervan verzekerd dat we mensen gaan helpen met jouw donatie.”

Schenken

De verschillende pakketten die er zijn:

  • Pakket voor alleenstaanden: 10 euro
  • Pakket voor kleine huishoudens (2-3 personen): 20 euro
  • Pakket voor grote huishoudens (4 of meer personen): 30 euro

Een pakket schenken kan via de website van de Voedselbank.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!