Apeldoornstagestad.nl

Donderdag 1 november 2012

Door Redactie

Apeldoorn-IT lanceert www.apeldoornstagestad.nl

Tijdens de bedrijvendag op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen is de website www.apeldoornstagestad.nl gelanceerd. De website is het eerste resultaat van het initiatief van de gemeente Apeldoorn om Apeldoorn bij hogescholen en universiteiten te profileren als stagestad.

Doelstelling van Apeldoorn Stagestad is het substantieel vergroten van het aantal stageplaatsen in Apeldoorn. Met voordelen zowel voor de stagiaires als voor het Apeldoornse bedrijfsleven. Het initiatief Apeldoorn Stagestad is belangrijk voor de ontwikkeling van de Apeldoornse economie en voor het wonen en leven in Apeldoorn.
Daarnaast is er ook sprake van opbrengsten op het gebied van kennisontwikkeling en -overdracht. In het verlengde daarvan leidt het werken aan Apeldoorn Stagestad tot een vitaal netwerk tussen bedrijven en onderwijsinstellingen, een netwerk waarbij beide partijen bijdragen aan elkaars groei en ontwikkeling.

De website is opgezet door Apeldoorn-IT, een samenwerkingsverband op ICT-gebied. Elf organisaties werken daarbij samen op het gebied van kennisuitwisseling, arbeidsmobiliteit en ICT-onderwijs.
Via www.apeldoornstagestad.nl kunnen deelnemende organisaties beschikbare stages kenbaar maken. Studenten kunnen vervolgens op deze stages reageren.

Apeldoorn-IT is een samenwerkingsverband op ICT-gebied van een groot aantal organisaties in Apeldoorn. Tot dit samenwerkingsverband behoren Be Informed, de Belastingdienst, Capgemini, KPN, het Kadaster, Le Blanc Advies, Macaw, Ordina, PinkRoccade Healthcare, Wegener en de gemeente Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!