ASK dit jaar met 10 voorstellingen naar Orpheus

Zondag 19 augustus 2018

Door David Levie

ASK

De ASK komt aan het eind van het jaar met tien voorstellingen van de in Apeldoorn niet eerder vertoonde musical ’Arthur en het zwaard in de steen’. Tien uitvoeringen binnen een week is geen unicum in de rijke 117-jarige historie van deze vereniging die jaarlijks goed is voor zo’n 9000 bezoekers, wel een hoge uitzondering.
Dit jaar speelt de ASK van dinsdag 27 november tot en met vrijdag 30 november in Orpheus. De extra voorstelling die in de theatermarathon is opgenomen is exclusief bestemd voor leden van de vereniging Oud Apeldoorn, die de ASK als geheel uitverkoos tot ’Apeldoorner van het Jaar’. Oud Apeldoorn is met enige duizenden leden een van de grootste verengingen van de stad.

De ASK heeft haar wortels in het onderwijs. Die band is door de decennia heen gebleven. Leerlingen van het speciaal- en basisonderwijs in Apeldoorn bezoeken massaal de musicals. Voor heel veel leerlingen, die zelden in een theater komen is het een eenmalige kennismaking met podiumkunst. Je mag dan ook van cultuurparticipatie spreken. De laatste jaren spelen ook kinderen mee. De voorstellingen in een eigentijdse jas richten zich overigens niet alleen op de jongsten. ,,Jong en oud komen naar onze voorstellingen’’, zegt bestuurslid Dorien de Haan.

Binnenkort houdt de ASK een auditie voor personen vanaf 18 jaar die deel willen uitmaken maken van het ensemble. Komende vrijdag sluit de mogelijkheid om aan te melden. Morgen brengt Apeldoorn Direct een uitvoerig verhaal over de ASK met de auditie als rode draad.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Kunst Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!