ASK-Theater is ‘Apeldoorner van het Jaar’

Zaterdag 13 januari 2018

Door Redactie

Het ASK-Theater mag zich sinds vanmiddag, zaterdag 13 januari, ‘Apeldoorner van het jaar 2017’ noemen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Vereniging Oud Apeldoorn (VOA) in scholengemeenschap de Heemgaard werd dit bekendgemaakt.

Christian Kluft, regisseur van het ASK-Theater, werd met een smoes naar de receptie gelokt. ,,Er ging een brief naar ons bestuur uit met daarin dat één van onze leden genomineerd was voor deze titel, maar dat we dat stil moesten houden”, vertelt hij in een radio-interview met RTV Apeldoorn. ,,En wie zou dat dan zijn he, dat vroegen we ons allemaal wel een beetje af.” Het ASK-Theater kwam met flink wat leden naar de bijeenkomst. Toen er een filmpje werd vertoond waarin allerlei mensen anderen nomineren om Apeldoorner van het jaar te worden, ging er toch een belletje rinkelen. ,,Degene die het filmpje heeft gemaakt is bij ons komen filmen tijdens de voorstelling. Ik heb ook even mijn excuses gemaakt net, want hij was zoveel aan het filmen en wilde niet vertellen waar hij van was, dat we hem op een gegeven moment toch maar de deur uit hebben gezet”, lacht Kluft.

Miny van der Zande van de VOA meldt in het juryrapport: ,,Hoeveel mensen zijn er in de loop der jaren niet groot gebracht met het verwachtingsvolle lied van de ASK. Het ASK-Theater organiseert al 116 jaar voorstellingen voor basisscholieren. Nog steeds blijkt dat scholen, instellingen, sponsoren en veel meer mensen de ASK-activiteiten uitermate op prijs stellen. De doelstelling van het ASK-Theater is ‘kinderen de gelegenheid geven tenminste één keer in hun jeugd met theater in een schouwburg in aanraking te laten komen’. En dat lukt!.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!