Ontdek de geheimen van Apeldoorn

Donderdag 24 augustus 2023

Door Kevin van Es

Als je denkt alle bijzondere plekken in Apeldoorn gezien te hebben, heb je het waarschijnlijk mis. De audiotour ‘Groen & Royaal’ voert je langs historische plekken in het Koninklijke Apeldoorn. Ontdek de verhalen over de binnenstad en nog veel meer.

Bijzondere geschiedenis

De audiotour van 5 km, de verkorte versie duurt 2,5 km, begint bij het CODA Museum. Het verhaal loodst je langs diverse bijzondere Apeldoornse plekken. Van de Prinsengang naar het Raadhuisplein, en van de Grote Kerk tot het KSG. Vergeet je oordopjes niet, je krijgt tijdens de tour namelijk bijzondere verhalen uit de Apeldoornse geschiedenis te horen, daarnaast wordt gekeken naar de huidige staat en de toekomst van ‘de hoofdstad van de Veluwe’.

De hele stad

Vanaf het beginpunt aan de Vosselmanstraat wandel je richting het Stadscafé, hier staat sinds 2008 een monument voor Jan Hendruk van Kinsbergen, ‘de zeeheld van de slag op de Doggersbank’ die na zijn pensioen in Apeldoorn is komen wonen. De tour leid je van de binnenstad tot de milieustraat en langs de vier aangesloten Apeldoornse stadsparken, in combinatie met de gegeven informatie tijdens de tour krijg je een goed beeld van de stad (of dorp).

De gratis Apeldoorn Partners-app, met daarin verschillende tours, is te downloaden in de App en Play Store.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!