Help de bevolking van Oekraïne

Auto te water na mogelijke achtervolging

Woensdag 1 augustus 2012

Door Redactie

Joke de Wolde

Het Apeldoorns Kanaal lijkt een merkwaardige aantrekkingskracht te hebben tot automobilisten. Melden we niet veel eerder vandaag een fataal incident met een voertuig, volgde al snel een nieuw politie persbericht. Ditmaal een auto die te water is geraakt nadat de bestuurder mogelijk is achtervolgd en beschoten.

De politie stelt een onderzoek in naar dit incident waarbij dinsdagavond 31 juli kort voor middernacht de auto tussen Apeldoorn en Laag Soeren te water raakte. De 29-jarige bestuurder uit Eerbeek raakte daarbij niet gewond. De politie vraagt getuigen die na 23.30 uur tussen Apeldoorn en Dieren hebben gereden en informatie over het gebeurde hebben om contact op te nemen met 0900 – 8844.

De politie kreeg rond 23.45 uur een melding, dat de Eerbekenaar die onderweg was van Apeldoorn naar huis op het Kanaal Zuid onder Oosterhuizen mogelijk was achtervolgd door de bestuurder van een andere auto. Er zou mogelijk sprake zijn, dat hij onderweg beschoten was. Op het verlengde van het Kanaal Zuid onder Laag Soeren is de man met zijn auto te water geraakt.

De hulpverleners gingen met spoed naar de opgegeven plek en de bestuurder bleek al uit de auto te zijn. Hij was niet gewond en is opgevangen op het politiebureau. Hier is een eerste verklaring van hem opgenomen. De politie heeft vannacht een forensisch onderzoek ingesteld. Vandaag wordt er nader onderzoek langs het Apeldoorns Kanaal ingesteld.

Getuigen die dinsdagavond na 23.00 uur tussen Dieren en Apeldoorn hebben gereden en informatie voor de politie hebben, wordt verzocht te bellen met 0900 – 8844. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?