Help de bevolking van Oekraïne

Aventus deelnemer dag van de duurzaamheid

Zaterdag 6 oktober 2012

Door Redactie

Aventus is deelnemer aan de jaarlijkse dag van de duurzaamheid, die op 10 oktober plaatsvindt. Tijdens de dag van de duurzaamheid maken vmbo-leerlingen uit de Stedendriehoek en mbo-techniekstudenten van Aventus kennis met innovatieve bedrijven in schone en duurzame techniek. De leerlingen en studenten gaan op expeditie langs deze bedrijven, zien wat daar wordt gedaan aan duurzaamheid en informeren leeftijdsgenoten, ouders en anderen hierover.

In de loop van de ochtend vertrekken de vmbo-tl-leerlingen en mbo-studenten, totaal ongeveer 20 personen, in een milieuvriendelijke bus voor het maken van deze expeditie.

  • Zij bezoeken een waterzuiveringsinstallatie die op dit moment het meest milieuvriendelijk in de wereld is.
  • Daarna bezoeken zij een bedrijf dat heel ver is in het ontwikkelen van duurzame, schone en zuinige verwarmingsketels.
  • De expeditie gaat vervolgens naar een bedrijf dat een windmolen voor opwekking van elektriciteit heeft ontwikkeld voor kleinschalige toepassingen.
  •  De expeditie wordt afgesloten bij een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in duurzame energie toepassingen.

Tijdens de expeditie langs de bedrijven krijgen de expeditieleden uitgebreid de kans om zich te verdiepen in de schone en duurzame techniek. Ook maken de leerlingen videobeelden die op YouTube worden gezet.

De dag van de duurzaamheid is verbonden met de wereldwijde organisatie 10:10. Iedereen wordt uitgedaagd om energie te besparen en gebruik te maken van schone, duurzame energie. Een belangrijk onderdeel voor het bedrijfsleven is ook het produceren van schone en duurzame energie en goederen.
Aventus gaat met de techniekopleidingen hieraan een bijdrage leveren door het opleiden van studenten voor het werken in duurzame en schone techniek.

Of het nu in de bouw is, de metaal, de elektro, de motorvoertuigentechniek of de laboratoriumtechniek, binnen de Stedendriehoek zijn veel bedrijven innovatief en actief bezig met schone en duurzame technieken.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?