Banketbakkerij Jolink opent binnenkort haar deuren in Apeldoorn

Dinsdag 28 februari 2023

Door Kevin van Es

Banketbakkerij Jolink opent haar eerste filiaal in Apeldoorn. De banketbakkerij komt op de oude locatie van bakkerij Keurhorst die nu tegenover dat pand zit. Jolink heeft al drie vestigingen, in Brummen, Zutphen en Doetinchem. Met de opening van de vestiging in Apeldoorn komt het totale aantal vestigingen van Jolink op vier. Eigenaar Jordi Jolink vertelt over zijn verwachtingen van Banketbakkerij Jolink in Apeldoorn.

Familiebedrijf

Jordi is sinds 2017 eigenaar van banketbakkerij Jolink. Hij vertelt: “Mijn opa en oma begonnen het bedrijf. Het is daarna overgenomen door mijn ouders. Sinds twee jaar zit ook zijn broertje Levi in het bedrijf.

Verrijking voor de Asselsestraat

Volgens Jordi is de komst van Jolink een verrijking voor de Asselsestraat: “Wij maken alles zelf, volledig vanuit de basis. We hebben echt onderscheidende producten, taartjes, gebakjes, chocolade, koekjes en ambachtelijk ijs,” aldus de eigenaar van Jolink. Een paar panden verder zit ijssalon van Swoll. Eigenaar Klaas Brasjen zit al 16 jaar aan de Asselsestraat in Apeldoorn en ziet de komst van de ijs verkopende banketbakkerij Jolink niet als concurrentie: “Ik gun ze het beste, net zoals alle andere ijssalons in Apeldoorn. Ik hoop dat we elkaar in deze straat kunnen versterken in plaats van verzwakken,” aldus Klaas. Hij denkt dat de banketbakkerij een aanwinst kan zijn voor de straat.

Lekkerste ijs

Wie het lekkerste ijs maakt weet Klaas niet: “Als je deze vraag aan honderd mensen vraagt heeft iedereen een eigen mening. Wij werken met verse producten en bereiden ons ijs iedere dag vers,” vertelt Klaas. Verder geeft hij aan dat zijn team het al jaren gezellig heeft en ijs maakt en serveert met een glimlach. Het ijs bij Jolink is eveneens vers: “Wij maken en verkopen echt banketbakkersijs, we proberen onze producten door te vertalen in het ijs. Alles wat we daarbij gebruiken is vers en ambachtelijk,” aldus Jordi. Het ijs van Jolink ijs heeft al twee prijzen in de wacht gesleept: de prijs voor het beste ijs van Nederland in 2021 en de prijs voor het beste ijs van Gelderland in 2022. “Ons ijs is anders dan bij een reguliere ijssalon,” sluit Jordi af.

De officiële opening van banketbakkerij Jolink is vrijdag 3 maart aan de Asselsestraat in Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!