Barry Hay’s Flying V Formation met Golden Earring sausje

Zondag 18 maart 2018

Door Ernst van Rossum

Voordat Barry Hay vrijdagavond 16 maart met zijn Flying V Formation gaat spelen wordt het publiek opgewarmd door de Certain Animals. Certain Animals serveert smerige rock met een psychedelisch rafelrandje. Meerstemmig en melodieus.

Het Rotterdams trio staat nog geen jaar op de planken maar weet in korte tijd al vele zieltjes te winnen.
Na het voorprogramma van onder andere Therapy?, Golden Earring, Randy Hansen, Brainbox, The Grand East, Navarone en Nachtschade te zijn geweest in zalen als Paard van Troje, Effenaar, Hedon en Rotown, tourde het drietal in het najaar van 2017 succesvol mee met de Popronde. Met ruim 30 shows in drie maanden tijd maakte Nederland snel kennis met de lekkere vieze, melodische en meerstemmige sound van Certain Animals.

Nu is het de beurt aan Barry Hay met zijn Flying V Formation deze formatie bestaat uit DeWolff frontman en gitarist Pablo van de Poel en de muzikanten Jan Rooymans vaste toetsenist bij de Golden Earring, Daim de Rijke drumt in Taze Bitti en Hausmagger en Huub van Loon diverse bands waaronder Maiden United. Het eerste wat mij opvalt is het grote plezier dat de band uitstraalt tijdens het optreden.
Good Old Barry Hay houdt zich goed staande tussen de jonge honden van de band. Het klinkt allemaal lekker en de band brengt de goede sfeer over op het publiek wat zichtbaar geniet. Jammer vind ik wel dat er dat er een Golden Earring sausje overheen is gegoten. Ik ben van mening dat er capaciteiten genoeg in de band zitten om meer eigen werk te spelen. Maar misschien is dat de opzet van de band helemaal niet.

Al met al weer een leuke avond met goede muziek en een goedgevulde zaal met enthousiast publiek.

Vrijdagavond 16 maart , Gigant Popzaal, Apeldoorn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!