Help de bevolking van Oekraïne

Beeldenfamilie in Orden compleet!

Vrijdag 27 mei 2016

Door Redactie

Op 30 en 31 mei worden de laatste vier ‘Dwaallichten van Orden’ geplaatst. Dit zijn bronzen beelden uit een beeldenfamilie van zeven die zijn ontworpen en gemaakt door kunstenaar Margot Berkman. Op 23 maart werd het eerste beeld onthuld. Vanaf juni staan alle beelden verspreid in Orden op plekken die door kinderen als belangrijke knooppunten worden ervaren. De beelden dragen door hun bijzondere vorm en plek bij aan een betere beleving van de wijk.

De ‘Dwaallichten van Orden’ zijn ontstaan uit het samenwerkingsverband ‘GrOOt worden in Orden’. De gemeente wilde aandacht vragen voor de plekken waar kinderen blijkbaar extra goed moeten opletten in het verkeer of op straat. Markant kreeg de opdracht om binnen dit thema samen met lokale partners kunst in de wijk te realiseren. Het project heeft behalve een beeldenfamilie ook een mooie samenwerking opgeleverd.

Voor de kinderen van de vijf basisscholen in Orden zijn diverse activiteiten georganiseerd. Een aantal klassen verzamelde destijds de top zeven van opletpunten waar Berkman voor aan de slag ging. “Het is belangrijk dat de kinderen binding krijgen met thema en met de beelden”, vertelt projectleider Mariëlla Koenders van Markant. “Daarom hebben wij veel workshops en lessen gegeven en die blijven in de toekomst terug komen. Om extra te belichten dat de beelden er zijn, loopt er tot aan de herfstvakantie nog een fotowedstrijd.” Kinderen tot 12 jaar kunnen via hun school, de brede school of gewoon zelf, foto’s insturen binnen een wedstrijdkader. De voorwaarden zijn te vinden op www.markantapeldoorn.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?