‘Beladen Geschiedenis’ nu ook in het Engels

Woensdag 5 juli 2023

Door Redactie

Met het vernieuwende project ‘Beladen geschiedenis: licht op de schaduwkant’ heeft CODA, in samenwerking met Stichting Apeldoornsche Bosch, een stap gezet in het onthullen van Apeldoorns donkere periode tussen 1940-1945. De prominente plaatsen die met deze beladen periode zijn verbonden, worden zichtbaar gemaakt via de website Beladen Geschiedenis Apeldoorn. Deze locaties zijn opgenomen in een routeboekje, dat een wandelroute beschrijft die je langs deze betekenisvolle plekken in Apeldoorn leidt.

In het Engels

De website en het routeboekje zijn vanaf het begin zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar. Er is nu ook een begeleidende audiotour, ontwikkeld in samenwerking met Bureau Max en Apeldoorn Partners, gratis in het Engels te downloaden in de Apeldoorn Stories-app.

Pijnlijke verhalen

De audiotour biedt een diepgaande verkenning van Apeldoorn’s tragische verleden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit zijn geen heroïsche verhalen. Integendeel, ze belichten de gruwelijke daden van criminele leiders, aarzelende meelopers en twijfelende toeschouwers. Het benadrukt dat de oorlog niet slechts een tijd was van goed of fout, maar een periode van moeilijke keuzes en grijze gebieden.

Gratis te downloaden

De audiotour is zowel in het Nederlands als in het Engels gratis te downloaden in de Apeldoorn Stories-app, beschikbaar in Google Play en de App Store. De app biedt de mogelijkheid om de taal in te stellen. Heb je de taalinstellingen op je telefoon al in het Engels, dan krijg je automatisch de Engelse versie aangeboden. Het routeboekje is in beide talen gratis beschikbaar bij het Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch en bij CODA, waar de wandeling begint.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!