Belangrijke bijeenkomsten verkeersveranderingen in Apeldoorn

Woensdag 19 juli 2023

Door Redactie

De binnenstad van Apeldoorn zal de komende vijftien jaar een transformatie ondergaan tot een levendig stadspark. De gemeente legt de nadruk op het vergroenen van de binnenstad om een aantrekkelijke woon-, werk- en winkelomgeving te creëren, die tevens goed bereikbaar blijft. Om de gevolgen voor de bereikbaarheid van de binnenstad te bespreken, nodigt de gemeente bewoners, ondernemers en geïnteresseerden uit om deel te nemen aan informatiebijeenkomsten op 23 en 28 augustus in het stadhuis. Dit meldt de gemeente Apeldoorn op haar website.

Veranderingen

De eerste grootschalige projecten voor de vormgeving van het stadspark zijn al gestart. In samenwerking met bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden heeft de gemeente schetsontwerpen gemaakt, die te bekijken zijn op de website van het stadspark Apeldoorn. Deze projecten zullen meer groen toevoegen aan de binnenstad en ruimte creëren voor voetgangers en fietsers. Hoewel de binnenstad toegankelijk blijft voor iedereen die er een bestemming heeft, zullen er wel aanzienlijke veranderingen plaatsvinden. Autoverkeer door de binnenstad is straks niet meer mogelijk en busroutes worden aangepast.

Gesprekken

Op woensdagavond 23 augustus wordt een bijeenkomst georganiseerd voor bewoners en geïnteresseerden. Op maandagavond 28 augustus is er een speciale bijeenkomst voor ondernemers. Tijdens deze avonden in het stadhuis kunnen deelnemers in gesprek gaan over de bereikbaarheid van de binnenstad met de auto, fiets en het openbaar vervoer. De feedback die tijdens deze bijeenkomsten wordt verzameld, is van groot belang voor de verdere ontwikkeling van dit onderwerp.

Heb jij vragen, of ben je geïnteresseerd naar de inhoud van deze bijeenkomsten? Dan kun je jezelf aanmelden via de website ‘Ontwikkelingen verkeer binnenstad‘. Op deze pagina vindt je ook meer informatie over de veranderende verkeerssituatie in de binnenstad.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!