Beleef de 7 werelden van techniek tijdens Techniek Tastbaar

Maandag 26 september 2022

Door Redactie

Techniek is overal om je heen. Het water uit de kraan, het eten bij de supermarkt, je smartphone en laptop. Of wat dacht je van technische oplossingen voor klimaatproblemen? Of slimme programma’s die artsen helpen sneller diagnoses te stellen? Meer dan je denkt is techniek in ons dagelijks leven terug te vinden.

Techniek Tastbaar

Wat kan techniek voor jou betekenen? Welke mogelijkheden zijn er op het gebied van werk en opleidingen? Kom langs, alleen of samen met je ouders, en ontdek het tijdens Techniek Tastbaar op vrijdag 14 oktober. Tientallen (technische) bedrijven en instellingen uit Apeldoorn en omgeving laten deze dag zien wat er mogelijk is met een opleiding in de techniek. Zo maak je kennis met autotechniek, gezondheidszorg, recycling, bouw, automatisering. Het is een kleine greep uit de vele vakgebieden waar jouw technische interesse tot z’n recht komt.

Beleef de wereld van techniek zelf door VirtualReality, ga aan de slag met je handen en bouw een muurtje of knutsel iets van hout. Een actieve invulling om de 7 verschillende werelden van techniek te ontdekken.

 

Organisatie

Techniek Tastbaar wordt georganiseerd tijdens het Techniekfestival en is een initiatief van Sterk Techniekonderwijs Apeldoorn e.o. en NewTechPark. Het doel van het festival is om samen met bedrijven en scholen in de regio het techniekonderwijs op het vmbo aantrekkelijker te maken. “We willen alle leerlingen en ouders een goed beeld geven van wat techniek is en wat het voor je kan betekenen, niet alleen in het dagelijks leven, maar ook als loopbaanmogelijkheid”, geeft Hildegonde Mostert, programmaleider, aan.

Kom langs

Benieuwd of techniek iets voor jou is en woon je (in de buurt van) Apeldoorn? Kom langs op vrijdag 14 oktober tussen 16:15 – 20:00 uur. Maak jij hiermee je eerste stap in de toekomst van techniek?

Bekijk meer informatie over deze dag en meld je van tevoren aan (kies optie: ouder/verzorger).

Locatie: NewTechPark
Adres: Vlijtseweg 144, 7317 AK Apeldoorn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!