Betalen om te mogen betalen

Vrijdag 17 december 2010

Door Niels Damstra

Na gisteren de raadsvergadering over de uitzendmachtiging te hebben bijgewoond, ben ik gezellig met Niels Kater patat gaan eten bij patatboer “Het Frietje” aan de Deventerstraat. Een groot voordeel van deze patattent is dat ze de patat nog in een puntzak verkopen, hetgeen een nostalgisch gevoel geeft. Daarbij vind ik de patat over het algemeen van goede kwaliteit, in tegenstelling tot menig andere snackbar in Apeldoorn. Tot zover alles goed!

Niels Kater bood mij aan het patatje te betalen. Erg vriendelijk, maar hij had geen contant geld bij zich om de betaling te verrichten. In het kader van ‘klein bedrag, pinnen mag’, bestond er het idee om de betaling van de bestelling te voldoen middels pin!

De patatboer gaf aan dat dit mogelijk was, maar dat hiervoor maarliefst € 0,30 extra kosten worden berekend. Dit in verband met de pinkosten. Na enige discussie over de redelijkheid van dit bedrag, besloot we maar dat ik de patat à contant zou voldoen, dit zonder meerkosten.

Dit is een niet op zichzelf staand verhaal (voordat ik het verwijt krijg dat ik de patattent aan de schandpaal nagel). Niet alleen deze patattent brengt kosten in rekening voor het gebruik van pin, dit is het geval bij heel veel (vooral kleinere) winkels. Uit onderzoek is echter gebleken dat pinnen veel goedkoper is dan het aannemen van contant geld.

Wat vinden jullie van dit extra-kosten-fenomeen? Is dit redelijk, of onredelijk?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!