Bettie Serveert

Maandag 7 november 2016

Door Ernst van Rossum

Tamara Woestenburg opende de avond zaterdag 5 november in Gigant met haar optreden voorafgaande aan het optreden van Bettie Serveert. Deze dame heeft een gouden stem die een groot bereik heeft en dat liet zij ook horen in haar liedjes. Soms heel klein en fijn om daarna ook krachtig, mooi en ver van de microfoon. De liedjes waren dromerig en vilein, ze song zelfs een slaapliedje, maar gelukkig bleef het publiek bij de les.

Nu was het de beurt aan Bettie Serveert, deze vier mans formatie heeft eigenlijk geen introductie meer nodig, heeft zijn sporen reeds dik verdiend. De band bestaat uit Carol van Dyk – vocals & gitaar, Peter Visser – gitaar,Herman Bunskoeke – bass gitaar, Joppe Molenaar – drums. Deze band die opgericht is 1991 en alternative rock speelt en 11 albums op hun naam heeft staan timmert lekker aan de weg. Het geheel zit muzikaal goed in elkaar ligt lekker in het gehoor en de band weet het publiek te boeien, zo ook vanavond weer.

Ze speelden oud werk en nieuw werk van hun laatste en net uitgebrachte cd Damaged Good. Het publiek bestond voor het grootste gedeelte uit kinderen uit de jaren’90 en hier en daar wat jonger grut, eigenlijk zonde dat tieners en twintigers van deze tijd wonende in Apeldoorn en omgeving deze band nog niet in de armen heeft gesloten, want ze zijn echt de moeite waard. Het publiek liet zich meevoeren door de klanken van deze band en hadden het zichtbaar naar hun zin. Na 25 jaar weet deze band nog steeds hoe zij het publiek moeten bespelen er zit geen sleet op deze band het was geen plichtmatig optreden, ze gingen er echt voor en het publiek waardeerde dit. Al met al weer een geslaagde avond en het publiek keerde voldaan huiswaarts.

Betty Serveert, zaterdag 5 november, Gigant Apeldoorn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!