Bewoner start petitie om politiek en ING-bank in beweging te krijgen

Donderdag 13 maart 2014

Door Robert van Vliet

Gerard Oltmans

Deze week vinden de omwonenden van het sinds 2008 leegstaande kantoorgebouw Westpoint een brief in hun bus. Deze brief is van één van de buurtgenoten die vindt dat de Apeldoornse politiek en de ING-bank veel te weinig actief zijn om leegstand terug te dringen.

Om een signaal af te geven richting de politiek en de ING-bank wil de bewoner namens de omwonenden van Westpoint een petitie aanbieden aan het College van de gemeente Apeldoorn en de ING-Bank. Doel is om ervoor te zorgen dat het nieuwe College van Burgemeester en Wethouders, zich na 19 maart wel actief zich inzet voor het beperken van leegstand in het algemeen en Westpoint in het bijzonder.

Los van de incidenten die er zijn geweest, zoals inbraak, vernieling en krakers gaat het gebouw Westpoint en de omgeving er stelselmatig op achteruit. Omwonenden raken opgezadeld met een verpauperd gebouw, waar steeds meer ramen worden dichtgetimmerd, maar waarvan ook de leefbaarheid en veiligheid van de omgeving achteruit holt.

Ondertussen is de ING-bank niet bereikbaar voor commentaar, vindt de politiek het een probleem dat de markt maar moet oplossen en richt de gemeente zich louter op nieuwbouw. Serieuze partijen die in een vestiging van een supermarkt willen investeren worden door het College rigide afgewezen, “omdat het niet in de detailhandelsvisie past”. Kortom; we bouwen er wel lustig op los rond het Omnisportcentrum, maar laten de binnenstad aan zijn lot over.

Ook de verkiezingsprogramma’s stemmen niet hoopvol. De conclusie van de omwonende is dat leegstand door politici nog onvoldoende wordt gezien als een ernstige bedreiging voor de stad. Geen passie om dit probleem de komende bestuursperiode actief op te pakken.

 

Bewoners worden opgeroepen om te reageren via diverse kanalen:

  • Een mailtje met “Actie leegstand” naar hotelwestpoint@gmail.com
  • Een tweet met “Actie leegstand” naar @hotelwestpoint
  • Een sms met “Actie leegstand” naar 06-51179679
  • Of zet een handtekening op de brief en deponeer die in de brievenbus

De reacties worden vlak vòòr de verkiezingen aangeboden aan de ING-bank en het College van BenW van de gemeente Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!