Bewoners ’s Heerenloo voeren politiecontroles uit

Dinsdag 4 september 2012

Door Redactie

Politie Noord- en Oost Nederland

Maandag 3 september hebben cliënten van ’s-Heerenloo, een instelling voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking, samen met de politie een verkeers-controle op hun terrein aan de Voorwaarts in Apeldoorn gehouden.

De controle was een initiatief van de cliëntendeelraad van ’s Heerenloo in Apeldoorn, waarin een zestal cliënten met een verstandelijke beperking de belangen van de cliënten behartigen. Het voorstel was met de wijkagent Erol Kalay besproken.

Maandagmiddag stonden acht cliënten met enkele begeleiders en de wijkagent, twee motoragenten en twee andere agenten klaar om het vervoer van de cliënten in speciale taxibusjes te controleren.

Er werd gelet op het veilig vervoer van de rolstoelgebruikers in de busjes, het dragen van de autogordel door de bestuurder, de snelheid op het terrein (maximaal 20 km) en de aanwezigheid van de vereiste autopapieren. Ook andere auto’s werden hierop gecontroleerd.

De gecontroleerde bestuurders kregen wanneer alles in orde was een groene kaart en een sleutelhanger. Wanneer iets niet orde was of betere aandacht verdiende, kreeg men een gele kaart. Eerlijkheidshalve moet gezegd worden, dat er wel enkele gele kaarten zijn uitgereikt. Het ging daarbij vooral om het niet dragen van de autogordel.

De taxichauffeurs en het personeel van de instelling reageerden heel positief op de actie. Afgesproken is om deze volgend jaar te herhalen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!