Bierfestival flirt met wijn, fris en koffie

Vrijdag 29 maart 2019

Door David Levie

Het Bierfestival ondergaat in de nazomer op het Zwitsalterrein een metamorfose. Niet alleen verandert de naam in Craft Festival, maar ook gaat de kraan voor wijn helemaal open. ,,Maar”, zo verzekeren de organisatoren Dani Levy en Tim Koldenhof ,,minimaal dertig ambachtelijke brouwerijen zijn aanwezig. En die zijn op 31 augustus en 1 september goed voor zo’n honderd verschillende speciaal-bieren.”

,,Het moet wel”, zegt Dani Levy. Samen met Tim Koldenhof noemt hij zich de redder van wat eens het Bierfestival was. ,,Wil je overleven, en dat willen wij, dan heb je niets meer aan de oude formule. De tijden zijn veranderd en je moet op die veranderingen voortdurend inspelen. Wij trekken het daarom veel breder. We gaan er een professioneel en goed opgezet familiefeest van maken. Voor het hele gezin dus. We zijn momenteel in gesprek met een aantal wijnhuizen. Maar ook besteden we aandacht aan bijvoorbeeld gin, soda’s en koffie.”

Niet alleen de inwendige mens komt aan zijn trekken. Ook de doeners kunnen hart ophalen, zelf popcorn maken boven een vuurtje bijvoorbeeld of aan de slag met leer. En mocht het weer het laten afweten dan heeft niemand last van een nat pak.

En het bier dan? ,,Maak je geen zorgen”, zegt Dani. ,,Onze ondertitel is ‘internationaal bierfestival’. Met bieren uit Engeland, Amerika, Duitsland, België en Nederland, waaronder uiteraard de Veluwse Schavuyt. Daar zitten verder kleine brouwerijen bij en grotere. Denk daarbij aan Grimbergen en La Trappe. Nee, we gaan het pils niet verbannen, maar de nadruk ligt daar uiteraard niet op. We maken er een kleine proeverij van. Iedereen moet aan z’n trekken kunnen komen.”

Plaatselijke brouwers van AWA (amateurs/liefhebbers) en de stokers van distilleerderij De Groene Draak hebben hun medewerking toegezegd. Volgens Dani Levy is ook brouwerij Puik uitgenodigd. Een pendeldienst brengt bezoekers van het centrum naar de Vlijtseweg. En terug uiteraard. ,,Gratis”, zeggen de organisatoren die geen entree heffen. Levy en Koldenhof mikken op zo’n 10.000 mensen verdeeld over 2 dagen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Festival

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!