Bijenkorf in de Hofstraat?

Woensdag 12 mei 2010

Door Herma van Dorth

Al eerder was er sprake van leegstand in de Brinklaan en in het stukje Hoofdstraat bij het Caterplein. Nu lijkt de Hofstraat aan de beurt. Computerwinkel MyCom is als laatste vertrokken. Naast de ABN/AMRO schittert nu alleen nog een filiaal van het Kruidvat. Daarvoor verdwenen al het zonnebankcentrum, het uitzendbureau, de drankwinkel en de supermarkt. Allemaal min of meer gedwongen in de laatste 1.5 jaar.

De Hofstraat was nooit een echte looproute maar het wordt nu steeds stiller. Bovendien missen we onze supermarkt! Ook werkt het verpaupering in de hand. De gemeente wil toch graag dat het winkelend publiek niet alleen in de Hoofdstraat boodschappen doet? Wat komt er voor in de plaats? Weet iemand hier iets meer over? Laat het vooral weten.

Afbreken lijkt de grote hobby van Apeldoorn (zeker in het centrum). In dit geval kan dat niet vanwege de bovengelegen (koop)appartementen. Ik heb wel een goed idee – heerlijk om een roddel in de wereld te helpen – misschien maken ze er wel één grote ruimte van en komt er een Bijenkorf.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!