Bijzonder kunstwerk in Verzetsstrijderspark

Woensdag 6 juni 2018

Door Redactie

In het Verzetsstrijderspark is een bijzonder kunstwerk neergestreken: La Vie En Rose van kunstenares Daniella Rubinovitz. De enorme roze bril, van zo’n 2 bij 4 meter, was tot kort geleden te bewonderen in de Keukenhof en zal eind juli verhuizen naar festival Where The Sheep Sleep. La Vie En Rose daagt haar publiek uit om het leven door een roze bril te bekijken. Die uitdaging gaat reclamebureau Amazing graag aan.

,,La Vie En Rose gaat over de positieve kant van het leven zien”, legt maker Daniella Rubinovitz uit. ,,Het gaat erom dat je in een staat van gelukzaligheid bent, waarin de wereld om ons heen vrolijker lijkt. Onze ervaring verschuift wanneer we door een roze bril kijken. Dit is een goed moment om na te denken over hoe je dingen om je heen ziet.”

Het kunstwerk was tot eind mei in bloemenpark de Keukenhof te bewonderen. Het montuur werd daar extra aangekleed met de tekst ‘Kleur en Geur’ en achter beide glazen was een kleurrijke bloemenfoto geplaatst. Reclamebureau Amazing biedt een tijdelijk logeeradres aan La Vie En Rose. De reusachtige roze bril is aan de voorzijde van Villa Marialust geplaatst – aan de parkzijde – en gratis te bewonderen voor liefhebbers.

Eind juli wordt het roze montuur opnieuw verplaatst. Dan verhuist La Vie En Rose naar Where The Sheep Sleep, de Nederlandse versie van het beroemde Burning Man festival, dat van 26 juli tot en met 30 juli plaatsvindt in Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Kunst

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!