Binnenstad kleurt groen: Kerstbomen op elke hoek

Woensdag 13 december 2017

Door Daniel van Harmelen

De Apeldoornse binnenstad kleurt kerstgroen. De mysterieuze kerstbomen die vandaag ineens opdoken in het centrum  zijn een verdienste van het Centrummanagement. ,,Dit is toch die dorpse knusheid” vindt centrummanager Hella Soethof.

De bomen brengen een echte wintersfeer in de Apeldoornse binnenstad. In totaal 140, ,,die stuk voor stuk ‘over’ waren” volgens Soethof, neergezet door eerstejaarsstudenten van de opleiding Bos en Natuurbeheer van Helicon. ,,Er zijn dus geen bomen speciaal voor ons gekapt.” De bomen komen van Brinkman Nordmann. Ondernemers mogen de bomen zelf versieren als zij willen.

De binnenstad kon wel gezelliger volgens Soethof. ,,We wilden wat meer doen dan alleen lichtjes dit jaar, ook vanwege Serious Request. We hebben de versiering nooit eerder zo uitgebreid gedaan. Dit is een warm welkom van de hoofdstad van de Veluwe.”

Een aantal bomen is gedoneerd aan 3FM voor de 3FM Kerstmarkt. De bomen worden na de kerst versnipperd en gebruikt als biomassa voor het opwekken van energie, belooft Soethof.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Kerst

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!