Binnenstad leeft op dankzij Centrum Management

Zondag 27 december 2015

Door Redactie

Gerard Oltmans

De bijdrage van de stichting Centrum Management  aan de feestvreugde in de aanloop naar Kerstmis is door het winkelend publiek ten zeerste gewaardeerd. De vele activiteiten zorgden voor extra drukte.

Zo was de koopzondag voor Kerstmis de drukst bezochte van het afgelopen jaar. Ook op doordeweekse dagen was het gezellig druk. Zo’n veertig procent meer bezoekers dan normaal.

Onder auspiciën van Centrum Management organiseerden ondernemers in de binnenstad diverse activiteiten. Zo waren er onder meer koren, standhouders en een groot evenement met de Zandtovenaar. En dat betekende volgens degenen die de statistieken bijhouden op 17 december de drukste donderdagavond van het jaar met een stijging van 68 procent.

Bijna werd nog een record gebroken en wel op 19 december. Alleen tijdens het WK Beachvolleybal waren op een zaterdag in hartje Apeldoorn nog meer mensen  op de been.

Centrummanager Theo van Luijk zegt een tevreden mens te zijn. Komend jaar krijgt hij andere taken van zijn werkgever de gemeente Apeldoorn en moet de organisatie (ondernemers waaronder horeca, cultuurinstellingen en vastgoedeigenaren) op eigen benen staan. ,,Samenwerken werkt echt’’, aldus Van Luijk. ,,We zijn op de goede weg. Laten we dit met z’n allen in 2016 gaan voortzetten.’’

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!