Help de bevolking van Oekraïne

Blog: het moment van de waarheid

Vrijdag 17 juni 2016

Door Redactie

De afgelopen weken hield Manon Lambooij ons in haar blogs op de hoogte van eindexamen VWO. Gisteren kreeg deze leerling van het Veluws College Walterbosch de uitslag:

,,Donderdag 16 juni was het zover, tijd voor de examenuitslag! Ik zou tussen half twee en half drie gebeld worden door mijn mentor als ik geslaagd zou zijn of als ik nog een vak zou moeten herkansen, maar voor het zover was kwamen ’s ochtends ook de n-termen op internet te staan. De n-term is de norm van het examen, met de n-term en het aantal punten dat je behaald hebt kun je dus berekenen wat voor cijfer je hebt gehaald. Voor mij was dit niet zo’n vreselijk spannend moment, omdat ik mijn examens niet zelf van tevoren had nagekeken. Een heel aantal klasgenoten van mij had dit echter al wel gedaan en die konden dus ’s ochtends rond 10 uur al globaal hun cijfers berekenen, dit geeft absoluut geen garantie natuurlijk, maar wel een indicatie. Maargoed, het belangrijkste moment van de dag bevond zich ergens tussen half 2 en half 3 ’s middags.
Vanaf één uur heb ik dan ook constant met mijn telefoon in mijn hand gezeten. Eigenlijk ben ik de hele examenperiode niet echt zenuwachtig geweest; ach, ik slaag toch wel. Die laatste vijf minuten echter brak het zweet mij toch wel een beetje uit! Daar kwam nog bij dat ik, toen de mentor mij de eerste keer probeerde te bellen, mijn telefoon niet opnam (oeps). Ik zag dus op mijn schermpje staan dat ik een gemiste oproep had! Gelukkig werd ik niet lang daarna opnieuw gebeld en kreeg ik eindelijk het goede nieuws: Gefeliciteerd Manon, je bent geslaagd! Snel de vlag en tas buiten hangen en naar school om alle andere geslaagde examenleerlingen te feliciteren, onze cijferlijsten op te halen en na te praten over de examens, de behaalde resultaten en de toekomstplannen met medeleerlingen, ouders en docenten. ’s Avonds begonnen de eerste feestjes al, die horen er natuurlijk ook bij. We kunnen allemaal echt lekker ontspannen nu we zeker weten dat we geslaagd zijn en echt onze zinnen op volgend jaar kunnen en mogen zetten. Op het Walterbosch zal de diploma-uitreiking voor alle geslaagden uit het eerste tijdvak plaatsvinden op 30 juni, maar nu je weet dat je het diploma in ontvangst zal nemen is alle spanning er helemaal af, op naar de volgende uitdaging!”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?