” Bluescafe forever”. 20 jaar dampende Blues

Zaterdag 11 januari 2014

Door Peter Vroon

Na het vieren van optreden nummer 4000 augustus vorig jaar, beleeft eigenaar Jan Kerseboom – de goedlachse brombeer – in januari 2014 het 20jarig jubileum van zijn Bluescafe in Apeldoorn. Jan: een bluesman pur sang. 20 jaar sappelen. 20 jaar hard werken. 20 jaar biertappen. 20 jaar met leuke en minder aangename klanten. Kortom, het Bluescafe is een klein stukje hemel op aarde. Bands uit heel de wereld stonden op het podium bij Jan. Wanneer je niet een keer in het Bluescafe gespeeld hebt, tel je eigenlijk niet mee in Bluesland.

Jan heeft vele muzikanten naar Apeldoorn gehaald. Van Blues tot Prog, rock, van soul tot hiphop. Befaamd zijn de jamsessies die wekelijks plaats vinden. Afgelopen zaterdag speelden de Juke Joints en Bas Paardenkoper in het Bluescafe. Jan heeft zo zijn voorkeuren en daarom waren deze twee Nederlandse topbands in het Bluescafe om het feest luister bij te zetten.
In een vol en warm bluescafe werd de blues gespeeld met enthousiasme.

The JukeJoints met de opzwepende klanken. De Zeeuwse band bracht de feeststemming er gelijk in met hun aanstekelijke mix van swing, rockabilly, rock ‘n roll, bluesrock, chicagoblues en zydeco zoals we de band kennen.
Als tweede band was er Bas Paardenkoper en zijn Blew Crue met een gevarieerde portie uitstekend bluesrock.

Alle eer aan Jan en de vrijwilligers die hem ondersteunen. Dankzij zijn spirit en inzet is er nog steeds veel mogelijk. En dat er veel mogelijk is in dit gezellige kleine intieme Bluescafe laat Jan Kerseboom ook weer zien door het 20jarig jubileum op zondagmiddag 26 januari af te sluiten met de volgende twee buitenlandse Top Bands: uit Engeland : Danny Bryant en uit België : The BluesBones!

Jan, we houden van je goedlachse brombeer en op naar het volgende jubileum.
(video: vroonphotomotion )

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!