Boekstart inloop in CODA bibliotheek

Woensdag 26 augustus 2015

Door Redactie

Lezen met baby’s en peuters:  je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen!  

Samen met je baby of peuter plaatjes bekijken en verhaaltjes vertellen, is niet alleen goed voor de taalontwikkeling maar verhoogt ook de concentratie en versterkt de band tussen ouder en kind. Tevens is uit onderzoek gebleken dat kinderen al vanaf 6 maanden woordjes herkennen – nóg een reden om voor te lezen dus. Maar hoe lees je eigenlijk het beste voor en welke boekjes zijn leuk? In antwoord op deze en andere vragen houdt CODA Bibliotheek in zes vestigingen de gratis activiteit BoekStart Inloop. Iedere twee weken wordt in de ochtend een uur lang aandacht besteed aan het lezen met en voor kinderen tot en met 3 jaar.

Deze BoekStart Inloop begint met voorlezen uit een van de geschikte kinderboeken waarbij CODA medewerkers tips en adviezen geven. Vervolgens wordt onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade gepraat over voorlezen thuis waarna ouders en verzorgers ook vragen kunnen stellen. Op deze interactieve manier kunnen ze leuke voorleesideeën uitwisselen en kennismaken met de favoriete voorleesboeken van anderen. Tijdens BoekStart Inloop is ook regelmatig een deskundige aanwezig zoals bijvoorbeeld iemand van het consultatiebureau, een pedagogisch medewerker vanuit de kinderopvang of een taaldeskundige.

BoekStart Inloop heeft plaats vanaf 11 september in CODA Centrale Bibliotheek en dok Zuid (op vrijdag van 11.00-11.45u), vanaf 16 september in CODA Bibliotheek De Maten, de Bouwhof en Prinses Margriet (op woensdag van 11.30 tot 12.15u) en in de Regenboog (op woensdag van 11.15 tot 12.00u). Op de website van CODA staan deze data en tijden ook vermeld.

BoekStart is een landelijk programma dat het lezen met jonge kinderen (tot en met 3 jaar) bevordert. Met je baby of peuter op schoot een boekje ontdekken is niet alleen leerzaam maar ook erg leuk. Uit onderzoek blijkt dat het de taal- en spraakontwikkeling stimuleert, de concentratie verhoogt en de band versterkt tussen ouder en kind.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!