Boerenkool 2.0

Woensdag 25 december 2013

Door Peter Vroon

Amber de Wolde


Hoi Jook,

Fijne feestdagen toegewenst. Wat was het leuk op ‘Jappies’ verjaardag? Wat een lieve mensen allemaal en Jap verdient voor mij een ster voor alle amuses.

Het is nu eerste kerstdag, ’s morgens vroeg, en ik zit lekker in alle vroegte te kijken naar een uitzending op tv met een bak koffie. Een Youtube-concert van Eric Clapton. Ik heb niet zo’n zin in Wham’s ‘Last Christmas’. Volgens mij zit jij nu ergens in Nederland heerlijk te genieten met de familie. Ik zag je check-in op Facebook en dacht: wat gaaf! Ga je ook nog zwemmen in het buitenbad daar?

Deze dagen komen de kinderen en aanhang naar ons toe. Ik heb dit jaar besloten Kerst 2.0 in te stellen voor mezelf en me niet meer te ergeren aan alle verplichtingen met de kerst. Ik ga dit zien als een kans. Tenslotte ben ik rijk gezegend met alle mooie familieleden en een nieuwe schoondochter aan de kersttafel. Wat wil een mens nog meer?

Soms, zijn er zaken die veranderen, ook met de kerst. Al jaren ging ik op kerstavond naar een boerenkoolparty, met veel mensen die genoten van de aanwezigheid van elkaar en de gastvrouw en gastheer. Maar zoals tijden, mensen en relaties veranderen, zo ook de boerenkoolparty. Gisteravond was ik bij de gastheer en zei tegen hem dat het nu maar Boerenkool 2.0 mag worden. Ik bedoel te zeggen dat alles in het leven aan verandering onderhevig is en dat er nieuwe momenten komen, ook in 2014. Dat de boerenkool beter smaakt als het jaar daarvoor. Ik zie er naar uit dat we het komend jaar maar veel Boerenkool 2.0 dingen gaan meemaken en het nieuwe jaar ingaan met een frisse en nieuwe kijk op het leven. Elkaars unieke karaktertrekken verstrekken en het beste uit de ander gaan halen. Vind je dat geen mooie kerstgedachte?

Veel plezier met de familie deze dagen.

Liefs,
Peter

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!