‘Bomen voor jou’: Een ode aan Apeldoorn’s groene schatten

Maandag 15 mei 2023

Door Kevin van Es

Apeldoorn staat bekend als een groene gemeente. Dit beeld wordt bevestigd door de vele bomen in de stad. Naast het uiterlijk heeft een boom ook praktische voordelen. Zo vind je er bij warm weer een plekje in de schaduw, biedt het woonruimte aan de dieren en kleven er talloze herinneringen aan vast. 

Boomherinnering

Heb jij een favoriete boom en zo ja, wat betekent die voor jou? Speelde jij hier als kind elke avond een potje voetbal, schuilde je hier met je vrienden voor de regen of liep je hier iedere avond langs met de hond? Deel je mooiste herinnering, in de vorm van een foto met een bijpassende tekst. De jury selecteert de mooiste, meest bijzondere of origineelste foto’s uit de inzendingen. Een houtkunstenaar verwerkt de foto’s en teksten in een kunstwerk voor een openlucht expositie, die medio september 2023 wordt geopend.

Hoe kan ik meedoen?

De wedstrijd is uitsluitend bedoeld voor de Apeldoornse inwoners. Om mee te doen, mail je jouw foto en tekst digitaal naar stadsfotograaf@apeldoorn.photo. Vermeld in de e-mail je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Heb je een afgedrukte foto en lukt het niet om het om te zetten naar een digitaal bestand? Geen paniek, op de website van de gemeente Apeldoorn vind je informatie waar je de foto per post naar toe mag sturen.

Jurering

De jury beoordeelt de ingezonden foto’s op een aantal punten. Ze kijken naar de kwaliteit en originaliteit van de foto, letten op de sprekendheid van de tekst en kijken naar de spreiding van inzendingen over verschillende categorieën. De jury bestaat uit de Bomendeskundige van de gemeente: Peter Huis in ’t Veld, een lid van de Jongerenraad van Apeldoorn en de Apeldoornse stadsfotograaf Imca Schoots.

Tot wanneer kan ik foto’s insturen?

Het opsturen van de foto’s is mogelijk tot zondag 4 juni, om 23:59. Daarna start de jurering. Na 15 juni ontvangen alle inzenders per e-mail bericht over de juryuitslag.

Meer informatie over de wedstrijd of de expositie vind je op de website van de gemeente Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!